Nieuwe bijenhal in Nieuwenhoven

"Er komt een nieuwe bijenhal op het provinciaal domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden", zegt verantwoordelijke gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

"Een nieuwe bijenhal van ongeveer 35 m2, opgetrokken uit Forest Stewardship Council (FSC)-hout, zal gebouwd worden achter het nieuwe geplande bezoekerscentrum, midden in de nieuw aan te leggen bloementuin.
De omgevingsvergunning is momenteel in behandeling.
De bouw wordt voorzien eind augustus - begin september.

De bijenteelt zit in de lift en er worden ook heel wat kinderen en jongeren aangetrokken. Vandaar dit initiatief.

Willen we de zo noodzakelijke bijen en bijenteelt overeind houden, onder andere in functie van de biodiversiteit, zijn er dringend op Belgisch en Vlaams niveau dwingende maatregelen nodig tegen het gebruik van pesticiden. Anders zullen al deze inspanningen op termijn niet meer als een druppel op een hete plaat blijken te zijn."

In afwachting is er een pop-up bijenhal opgebouwd, die officieel geopend werd op maandag 2 juli 2018.
Het oude bezoekerscentrum zal blijven staan en verenigingen zullen er gebruik van kunnen blijven maken. Dit geldt zeker ook voor de Koninklijke Vlaamse Imkerbond, die al jaren actief is op het domein Nieuwenhoven.

Hieronder vindt u de perstekst

Zie https://www.facebook.com/provinciedomeinnieuwenhoven/.

Zie onder andere Nieuwe bijenhal op domein Nieuwenhoven. www.radio2.be/limburg, 02-07-2018. Nieuwe locatie voor imkers in Nieuwenhoven. Het Belang van Limburg, Goednieuwskrant, 10-07-2018, p. 4. Imkers krijgen nieuwe locatie aan ingang Nieuwenhoven. Het Belang van Limburg / Zuid-West, 13-07-2018, p. 4.

Zie ook Film in het Bos in het provinciaal domein Nieuwenhoven van 01-07-2018 en Provincieraad bezoekt domein Nieuwenhoven van 27-06-2018 op deze website.

Foto’s: Christel Bouchet