Nieuwe kringwinkel in Beringen

Op donderdag 5 maart 2015 werd de nieuwe kringwinkel in Beringen (Heppensesteenweg 34/36) officieel geopend.

Gedeputeerde Ludwig Vandenhove was één van de sprekers. 

Ludwig Vandenhove: "Kringwinkels leveren een belangrijke bijdrage aan de recyclage van 'afval'. Bovendien bieden ze precies aan personen, die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt, kansen om hun mogelijkheden te ontplooien en een inkomen te verwerven (het aspect van sociale tewerkstelling).
Ik doe een oproep om precies op dit soort projecten niet te besparen, want het geld van deze mensen komt bijna direct in de economie terecht.

Via de provincie Limburg proberen we kringwinkels aan te zetten tot nieuwe activiteiten in het kader van de deeleconomie, zoals geefpleinen, repaircafés, ruilkasten, doorgeefkasten, etc. 

Momenteel werken de kringwinkels, die gebiedsdekkend zijn voor heel Limburg, aan een systeem van een deur-aan-deur ophaling van kringloopgoederen . Een extra-service voor de LImburgers dus.
Dit zal in de 2de helft van dit jaar een feit zijn.

Als gedeputeerde van Leefmilieu hou ik regelmatig overleg met de Limburgse kringwinkels precies om te bekijken of er nieuwe, bijkomende initiatieven mogelijk zijn. 

In bepaalde Limburgse gemeenten kunnen burgers punten verzamelen in het kader van het project E-portemonnee van afvalintercommunale Limburg.net als ze kringloopgoederen binnen brengen.
Dit moeten we proberen uit te breiden naar zoveel mogelijk Limburgse gemeenten toe. We moeten eveneens blijven zoeken naar verdere toepassingsmogelijkheden voor het concept van E-portemonnee. 

Proficiat aan alle betrokkenen bij dit nieuwe winkelpunt." 

Zie ook Upcyclingfestival in Hasselt van 25-09-2014, Provincie Limburg ondersteunt Repair Cafés van 08-04-2014 en Provincie Limburg ondersteunt project e-portemonnee van Limburg.net van 04-04-2014 op deze website.