Nieuwe milieuvergunning dancing Montini geweigerd

Het college van burgemeester en schepenen van de stad Sint-Truiden heeft op vrijdag 21 december 2012 de vernieuwing van de milieuvergunningsaanvraag klasse 2 voor dancing Montini geweigerd.

“Tijdens het openbaar onderzoek, dat liep van vrijdag 5 oktober 2012 tot en met zaterdag 3 november 2012, werden 11 bezwaarschriften ingediend.
De bezwaren handelen vooral over het verstoren van de nachtrust, vandalisme, wildplassen, dealen van drugs, verkeersonveiligheid, enz..”, zegt schepen van milieu Filip Moers.

“Op basis van gelijkaardige klachten heb ik dancing Montini op 8 april 2012 gesloten en laten verzegelen.”, zegt titelvoerend burgemeester Ludwig Vandenhove.

Het decreet (de wetgeving) is inmiddels gewijzigd.

Sedert dinsdag 1 januari 2013 is de exploitatie voor feestzalen en lokalen waar muziek geproduceerd wordt met een geluidsniveau van 85 dB(A) tot en met 95 dB(A) meldingsplichtig.
Concreet betekent dit dat er voor dergelijke exploitatie een melding klasse 3 volstaat.

“Een dergelijke melding werd eveneens ingediend voor dancing Montini bij de stad Sint-Truiden.
Op basis van deze melding kan vanaf 1 januari 2013 de zaak geëxploiteerd worden, weliswaar mits de nodige maatregelen worden getroffen zowel in de inrichting als naar de buurt toe en het geproduceerd geluid zich bevindt tussen 85 en 95 dB(A).”, zegt schepen Filip Moers.

“In feite maken de privé-uitbaters gebruik van een regeling, die eerder bestemd is voor éénmalige activiteiten en/of voor buurt- en/of parochiezalen.
Het is nu aan mijn opvolgster Veerle Heeren om deze aangelegenheid strikt op te volgen.”, aldus Ludwig Vandenhove.

Hierover zijn artikels verschenen op zaterdag 22 december 2012 in De Standaard, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Zie onder andere ook de teksten Een horecazaak sluit je zomaar niet’ van 11 april 2012, ‘Dancing Montini: het vervolg!’  van 26 april 2012, ‘Dancing Montini heeft geen milieuvergunning meer!’ van 29 juni 2012 en ‘sp.a Sint-Truiden blijft gaan voor alternatief voor dancing Montini’ van 7 juli 2012 op deze website.