"Nog onderhandelen over prijs"

Dat zegt burgemeester Ludwig Vandenhove over de eventuele deelname van de stad Sint-Truiden aan ‘Maastricht en Euregio 2018’.

Ludwig Vandenhove: “Natuurlijk zijn we geïnteresseerd - cultureel en economisch - om aan dit project te participeren. Maar in deze tijden van besparingen moeten er zeker keuzes gemaakt worden.

 

Ik geloof in city-marketing - sedert ik burgemeester ben vanaf 1995 organiseert Sint-Truiden heel wat evenementen en profileren we ons naast fruit- en monumentenstad, als evenementenstad -, maar gemeenten en steden mogen zich niet langer tegen elkaar laten uitspelen om bepaalde activiteiten, televisieprogramma’s etc. ‘binnen te halen’.”

 

 

 

 

 

In Het Belang van Limburg van zaterdag 12 mei 2012 wordt burgemeester Ludwig Vandenhove als volgt geciteerd.

 

 

SINT-TRUIDEN 500.000 EURO
"Nog onderhandelen over prijs"
Burgemeester Ludwig Vandenhove viel omver toen hij het bedrag hoorde: "Dat verdien je niet terug met een activiteit. Over dat bedrag zal na de verkiezingen nog onderhandeld worden, anders kunnen we in Sint-Truiden bijna geen andere activiteiten meer organiseren."
Sint-Truiden wil wel graag meedoen met het initiatief van Maastricht. "We hebben een historische band en er is natuurlijk een belangrijk economisch luik. De organisatoren waren vooral geïnteresseerd in onze academiezaal, voor muziek en dans-voorstellingen. Die zaal is natuurlijk uniek, maar is dat 500.000 euro waard?"

 

 

Zie de tekst ‘Maastricht - Euregio Culturele Hoofdstad 2018: wordt Sint-Truiden erbij betrokken?’ van 12 december 2011 op deze website.