Op bezoek bij de Clarissen!

“Op bezoek bij de Clarissen: zo bijzonder is dat niet voor mij.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove. “Op maandag 28 januari 2013 was het wel iets speciaals, want de eerwaarde zusters wilden officieel afscheid nemen van mij na 18 jaar burgemeesterschap van de stad Sint-Truiden.”

 

Het bezoek was normaal gepland in de maand december 2012, maar wegens de operatie van eerwaarde zuster Karien was alles even uitgesteld.

 

“Hoe zou ik beter een beschrijving kunnen geven dan eerwaarde zuster Carmen osc doet op hun website.

Ik citeer: “Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester van onze stad, vereerde ons met een bezoek. In grote dankbaarheid om zijn onvermoeibare inzet (meer dan 18 jaar lang!) voor Sint-Truiden en voor onze gemeenschap, hebben wij hem samen met zijn echtgenote Sonja en zijn goede vriend, P. Herman Hansen, gevierd. Sinds eeuwen hebben de minderbroeders een bijzondere band met de burgemeester van de Trudostad. Dat werd toen in 1541 op schrift gesteld door de minister-generaal van de orde en bekrachtigd door de toenmalige burgemeester van Sint-Truiden. Een kopie van deze oorkonde werd hem dan ook overhandigd. Daarbij mocht een feestlied niet ontbreken. Graag laten we je delen in enkele strofen ervan en ook een paar foto's.”

 

“Niets waren de eerwaarde zusters vergeten bij de tekst van het liedje.

Ze volgen blijkbaar goed mijn politieke carrière.

 

En het stuk uit 1541 over de ‘Betrekkingen Tussen de Minderbroeders en het Stadsmagistraat’ is na bijna 5 eeuwen nog steeds zeer actueel.

 

Voor het overige: bekijk en lees rustig de website er eens op na.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

“De Clarissen gaan mij nog regelmatig zien als gewone Truienaar.”

 

Zie onder andere ‘Onze burgemeester op bezoek’ op de website van de zuster Clarissen te Sint-Truiden.