Opentuinenweekend groot succes!

In het weekend van 17, 18 en 19 juli 2009 organiseerde het Verbond van Volkstuinen, afdeling Sint-Truiden haar jaarlijkse Opentuinenweekend.


In Sint-Truiden verliep dit initiatief weer met ondersteuning van het stadsbestuur en was er ook voor het eerst een samenwerking met de vzw Kunst Groen. Daardoor werden een aantal tuinen opgefleurd met kunstwerken.

“Deze eerste editie was een schot in de roos.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove, tevens ondervoorzitter van de vzw Kunst Groen. “Buiten het eerder traditionele publiek dat regelmatig deze opentuinen bezoekt, waren er nu ook heel wat kunstliefhebbers, die de combinatie van prachtig onderhouden en verzorgde tuinen in combinatie met hedendaagse, moderne kunst wisten te smaken.
Zeker voor herhaling vatbaar!”

Het Verbond van Volkstuinen, afdeling Sint-Truiden heeft sinds het burgemeesterschap van Ludwig Vandenhove een vrij structurele samenwerking met het stadsbestuur. Naast de gezamenlijke organisatie van dit Opentuinenweekend was er onder andere de aanleg van een bloementapijt op de Grote Markt in 1996, de inrichting van de rozentuin op het domein het Speelhof te Sint-Truiden, de inbreng van de compostmeesters van het Verbond van Volkstuinen, afdeling Sint-Truiden in het ecologische moestuincomplex in de Waterkuilstraat te Zepperen, de jaarlijkse organisatie van een gezamenlijke infoavond over composteren en/of ecologisch tuinieren in het kader van juni ‘de compostmaand’ en de samenwerking in het kader van de Bloesemfeesten en de Dag van het Park.

Zie onder andere de website www.volkstuinen.be.
Zie onder andere ook de tekstenPermanente kunstroute in Sint-Truiden?’ en ‘RoodLicht breker van de Duisternis’ op deze website.