Oprichting dierenasiel in Oost-Limburg in de startblokken

Op woensdag 20 april 2016 keurde de Limburgse provincieraad op voorstel van gedeputeerde van Dierenwelzijn Ludwig Vandenhove de oprichting goed van een interlokale vereniging tussen de betrokken gemeenten (Bocholt, Bree, Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen en Meeuwen-Gruitrode) en de provincie Limburg. 

De opvanggebieden Lommel, Genk en Sint-Truiden zijn reeds ondersteund via provinciale middelen”, zegt Ludwig Vandenhove.
In het Maasland wordt er al jaren gesproken over zulk een dierenasiel, maar om dit dierenasiel regio Oost-Limburg effectief in de startblokken te krijgen, hebben we heel wat overleg met de betrokken gemeenten moeten voeren om tot een consensus te komen.
Ik ben blij dat er eindelijk een doorbraak is.

Voor mij is elke Limburger gelijk voor de wet, dat moet ook gelden voor elk Limburgs (huis)dier."

Hieronder vindt u het persbericht.Zie onder andere Oprichting van dierenasiel Oost-Limburg in de startblokken. www.limburg-actueel.be, 20-04-2016. Goedkeuring voor nieuw dierenasiel. Het Belang van Limburg, 21-04-2016, p. 27.

Zie ook Bouw nieuw dierenasiel gestart in Lommel van 20-03-2015 en 187 500 euro voor dierasiel in Sint-Truiden van 28-11-2014 op deze website.