Overhandiging Sportellabel Sportelvriendelijke club

Op woensdag 20 juni 2012 overhandigde burgemeester
Ludwig Vandenhove/> het Sportellabel ‘Sportelvriendelijke club’ officieel aan Seniorobics.
De andere laureaat, het Centrum voor Dans en Beweging, was verontschuldigd.


“Het doel van de Sportelcampagne is om de niet-actieve 50-plussers (terug) aan het sporten te krijgen en de sportende 50-plussers te motiveren om actief te blijven.
Daarbij ligt de nadruk vooral op plezierbeleving, sociale contacten en sporten op eigen niveau.

“Deze erkenning kan een stimulans zijn voor andere sportclubs om zich Sportelvriendelijk op te stellen en een 50+-sportwerking op te starten. We wensen beide sportclubs dan ook te feliciteren voor hun werking in de breedte.”, aldus schepen van sport
Bert Breesch/> en burgemeester
Ludwig Vandenhove/>

Senior Actief, de stedelijke sportraad van Sint-Truiden en de stad Sint-Truiden willen eveneens meedingen naar de titel van Limburgse Supersportelgemeente 2012, een wedstrijd georganiseerd door het agentschap voor de Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie  (BLOSO).

Om geselecteerd te worden, moeten de seniorensportwerking voldoen aan een aantal criteria, zoals het organiseren van een lokaal overleg, het inrichten van minstens één Sportelactiviteit, het gebruiken van het Sportellogo, publiciteit voeren in het stedelijk infoblad en/of op de stedelijke website en het verwerven van het label ‘Sportelvriendelijke club’.

“Ik duim ervoor dat de stad Sint-Truiden de titel ‘Limburgse Supersportelgemeente 2012’ binnenhaalt.”, besluit
Ludwig Vandenhove/>.