Overstromingszone Kleine Herk in Wellen is een feit

Op zaterdag 17 mei 2014 werd officieel de overstromingszone aan de Nutstraat in Wellen in gebruik genomen.

Bevoegd gedeputeerde Ludwig Vandenhove: “Dit project is andermaal een mooi voorbeeld van hoe de problematiek van water- en modderbeheersing ideaal gekoppeld kan worden aan natuurprojecten.

Aanpak van water- en modderoverlast betekent niet enkel een probleem oplossen voor de bevolking, maar moet ook positief bekeken worden: we doen tegelijkertijd iets voor de natuur en de biodiversiteit.

Als voorzitter van de vzw Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) zal ik laten bekijken of het niet mogelijk is om rond dit nieuw overstromingsgebied een wandeling en een educatief pakket te laten uitwerken. Burgemeester Els Robeyns is alleszins voor dit idee gewonnen.

De provincie Limburg heeft in het totaal 1,7 mlj EUR aan dit project gespendeerd.

Er gaat geen dag voorbij of de klimaatverandering komt aan bod in gesprekken, de media, etc.
Het probleem van de wateroverlast zal de komende jaren, als gevolg van deze klimaatwijzigingen, nog toenemen. Zo wordt het verband tussen het internationaal klimaatprobleem en de Nutstraat in Wellen heel direct.”

Hieronder vindt u de perstekst. 

Zie onder andere Nieuwe overstromingszone in gebruik genomen. Het Belang van Limburg, 19-05-2014, p. 23. Overstromingszone Kleine Herk open. De Standaard, 20-05-2014, p. 33. Overstromingszone Kleine Herk open. Het Nieuwsblad, 20-05-2014, p. 25.

Zie ook Modder- en wateroverlast in Zuid-Limburg bestrijden van 10-04-2014, Kleine dingen van 04-05-2013 en Risico op wateroverlast in Wellen weer verkleind van 23-06-2013 op deze website.