Parkrangers moeten blijven

"De Parkrangers doen heel nuttig werk voor Limburg, zij moeten blijven", zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en voorzitter van de 3 Limburgse Regionale Landschappen (RL) Ludwig Vandenhove.

"Limburg blijft maar aantrekkelijk voor toeristen en bezoekers om te komen wandelen en/of fietsen als het groen en de natuur goed onderhouden worden.
De Parkrangers zijn daarin een onmisbare schakel.

Vermits 2018 en 2019 verkiezingsjaren zijn en het project van de Parkrangers eindigt in 2019, willen wij nu politiek Limburg al wijzen op het belang van hun werkzaamheden.

Op donderdag 22 februari 2018 hebben wij alle gemeentelijke en politieke verantwoordelijken uitgenodigd om deze boodschap over te brengen.
De samenkomsten gingen door in Domein Bovy - Galgeneinde 22 in Heusden-Zolder, cultureel centrum Mozaïek - Kerkplein 14 in Kortessem en camping Zavelbos - Kattebeekstraat 1 in Maaseik.

We hebben deze keer de Parkrangers zelf aan het woord gelaten.

Uniek aan het concept is dat de 44 Limburgse gemeenten meedoen. Bovendien is dit een mooi voorbeeld van goede samenwerking tussen gemeentebesturen. Het onderhoud stopt immers niet aan de gemeentegrenzen en gebeurt op een uniforme manier voor heel Limburg. Ook kan er kwalitatief gewerkt worden, omdat via de samenwerking de nodige machines en het nodige materieel is kunnen aangekocht worden. 

Het moet een permanent sociaal economieproject blijven. Met andere woorden, het project moet permanent worden, de erin tewerkgestelde personen kunnen (eventueel) doorstromen naar het reguliere arbeidscircuit."

Via deze link kan u het filmpje bekijken, waardoor u een goed zicht krijgt op de werkzaamheden van de Parkrangers: https://www.youtube.com/watch?v=D8tyGJN2jCE.

 

Wie de brochure ‘Prachtige natuur, grote verantwoordelijkheid’ van de Parkrangers wenst te onvangen kan een mail sturen naar ludwig.vandenhove@limburg.be.

 

Zie onder andere 36 Limburgse Park Rangers dreigen hun job te verliezen. www.tvl.be/nieuws, 22-02-2018. Parken dreigen zonder onderhoud te vallen. Het Laatste Nieuws/Limburg, 23-02-2018,  p. 19.

Zie ook Nieuwjaarsbrief parkrangers van 20-01-2018 en Parkrangers moeten blijven! van 26-01-2016 op deze website.

Tags: