Permanente kunstroute in Sint-Truiden?

Op zondag 18 mei 2008 organiseerden de Koninklijk Kunstkring, ‘Kunst Groen’ en Curieus een eerste kunstwandeling door Sint-Truiden.

Voorzitter van de Koninklijke Kunstkring Patrik Dewolf loodste de aanwezigen langs een aantal kunstwerken in de openbare ruimte en langs een aantal werken van de tentoonstelling ‘Kunst Groen’, die de laatste dag liep.

 

 

 

 

“Bij zulke wandelingen zie je veel meer, ook van de omgeving en vooral hoe kunstwerken zich verhouden tot die omgeving.
Bovendien wordt de aandacht getrokken door kunstwerken in privébezit, bijvoorbeeld aan gevels, deuren, glaspartijen etc., die je als gewone wandelaar niet opmerkt”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove, één van de deelnemers.

 

 

 

 

 

Als burgemeester wil ik blijven ijveren dat er nog meer beelden in de openbare ruimte komen, permanent, maar ook tijdelijk naar aanleiding van bepaalde evenementen.
De stad Sint-Truiden beschikt over voldoende kunstwerken, in privébezit en als stad, om een permanente kunstroute in Sint-Truiden aan te bieden.
“Ik zie dit als een volgende uitdaging”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

 

De kunstwandeling begon in ‘De Zoutkist’, het lokaal van de Koninklijke Kunstkring en eindigde in de pas geopende galerij Crea Cox Canopus van kunstenares Carine Cox.
Zie ook de tekst ‘Nieuwe Crea Cox Canopus galerij in Sint-Truiden!’ op deze website.

 

 

“Ik wil een permanente kunstroute in Sint-Truiden, maar dit belet niet dat zulk initiatief niet jaarlijks voor herhaling vatbaar is”, aldus burgemeester-federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.