Petanquehal is een feit

“Door “dankzij (!?)” de verdeeldheid in de nieuwe CD&V en Open Vld-meerderheid is de nieuwe petanquehal op Schurhovenveld 1032 (Sint-Jorisstraat) een feit.”, zeggen schepen van gebouwen Johnny Vangrieken en burgemeester Ludwig Vandenhove.

Een aantal Open VLD-verkozenen hebben samen met sp.a en Groen VOOR gestemd.
De andere VLD’ers en de CD&V hebben zich onthouden.

“Ik ben blij dat de vele beoefenaars van de petanquesport nu minimaal 3 jaar gerust zijn (huurcontract 3 -6 -9).
Ik teken dat contract nog heel graag in mijn laatste weken als burgemeester.”, zegt Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u de weergave van de desbetreffende gemeenteraadszitting door Raf Vanmechelen op dinsdag 20 november 2012 in rubriek Nieuws op www.truineer.be.

“Ik kan het niet beter weergeven.
Het zou bevordelijk zijn voor de kwaliteit van de plaatselijke journalistiek indien er meer ruimte was voor zulke columns of standpunten. Zo zijn de standpunten van plaatselijke journalisten tenminste duidelijk.
Nu gebeurt het vaak dat verslaggeving - bewust of onbewust - verward wordt met standpunten en/of vice versa.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

Column - 'Volks vertoon' op gemeenteraad

Een nieuw stemcomputer, met 33 bedieningspaneeltjes, zorgde maandag voor heel wat hilariteit op de gemeenteraad. Peter Dufaux trok de openheid van de resultaten dan nog eens, terecht, in twijfel.  
De aanwezigen op de open zitting konden enkel het aantal stemmen zien, die dan opgedeeld in voor en tegen, worden weergegeven op een groot scherm. Ook het aantal onthoudingen zijn te zien.

Geen groot probleem bij de algemeen aanvaarde punten, blijkt. Maar als het er echt om gaat, willen toeschouwers weten welke standpunten er door de fracties en de raadsleden van Sint-Truiden worden ingenomen.

Zo was er punt 10: een huurcontract voor de Truiense Petanqueclub (PCST) van negen jaar, aan 125 euro per maand, dat hun verblijf in de gebouwen van de voormalige groendienst moet veiligstellen. CD&V en Open VLD onthielden zich. Zo werd het contract toch goedgekeurd, maar met een kanttekening van de nieuwe meerderheid. 'Omdat de inplanting van een sportclub in een industriële zone niet kan volgens het Ruimtelijk Uitvoeringsplan', zegt fractieleider Carl Nijssens. 'Vanaf januari moet alles herbekeken worden en moet er een plan komen voor alle sportclubs en hun huisvesting.' Open VLD sluit zich aan bij die visie.

Alhoewel. Gustaaf Mas, Luc Gysens en Robert Bamps van Open VLD gingen in zee met SP.A en enkele andere raadsleden en stemden toch voor het huurcontract.

Burgemeester Vandenhove wilde die stemming nog extra in de verf zetten. Heel wat leden van PCST waren afgezakt naar de raad. De raadsleden moesten dan toch, op de 'oude' manier, de hand opsteken. Zo werd de verdeeldheid binnen de Truiense politiek weer pijnlijk duidelijk.

Jef Cleeren (CD&V) weigerde de hand op te steken. Hij vond het allemaal maar niks.' Ik heb eigenlijk voor het huurcontract gestemd, want bij 'ons' weten ze niet wat ze willen', liet hij aan de perstafel 'discreet' optekenen.

 

Zie onder andere de tekst “Nieuwe overdekte petanquehal?” van 19 november 2012 op deze website.