Politieke benoemingen?

“De politieke benoemingen zijn nog nooit zo erg geweest bij de stad Sint-Truiden als dit momenteel het geval is”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

“De CD&V-Open Vld-meerderheid pretendeert dat alle aanwervingen objectief verlopen en het inschakelen van dure privé-bureaus moet dat zogezegd staven.
Net alsof die privé-bureaus niet te beïnvloeden zijn: wiens brood men eet, diens woord men spreekt…

Maar nu valt er zelfs te lezen in de notulen van het college van burgemeester en schepenen van vrijdag 24 juni 2016 dat er jobstudenten ingeschakeld worden om langdurige zieken in de administratie te vervangen.
Dat geldt voor de dienst personeel & organisatie, de dienst burgerzaken, het stadsloket en de financiële dienst.
Al jaren nemen diverse overheidsadministraties enkel jobstudenten in dienst voor extra-taken tijdens het verlof, zoals bijvoorbeeld vakantiewerking. Zo is het ook altijd gebeurd bij de stad Sint-Truiden tijdens mijn burgemeesterschap.
Neen, deze CD&V-Open Vld-meerderheid doet mensen gewoon “een plezier”.
Als die personen moeten vervangen worden, moet dit gebeuren door reguliere tewerkstelling.
Werk voor de vakbonden!

Er worden steeds meer personen aangeworven bij de stad Sint-Truiden op basis van ‘het spontane sollicitantenbestand’, dus zonder examens.

Nog een voorbeeld: 2 poetsvrouwen nemen ontslag bij het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) om in dienst te treden bij de stad Sint-Truiden.
Wat is daar nu de zin van tenzij een politicus, die iets beloofd heeft. En dat net op een moment dat gemeente en OCMW nauwer gaan samenwerken?

Gewoon aan politiek doen en ondertussen anders verkondigen! En hadden wij als sp.a er niet precies voor gezorgd dat er veel teveel personeel bij de stad Sint-Truiden in dienst was dixit CD&V en Open Vld?
Wie gelooft die mensen nog?
Hypocrieter kan niet.”  

 

Zie ook Sint-Truiden voert een actief jobstudentenbeleid! van 12-02-2012 op deze website.

(Foto: sint-truiden.s-p-a.be)