Politiekrant april ligt in de brievenbus!

Viermaal per jaar valt de politiekrant bij de inwoners van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken in de bus.
Korpschef Philip Pirard en burgemeester
Ludwig Vandenhove schrijven elke keer een voorwoord voor de politiekrant, dat u hier kan nalezen.

Mocht u geen politiekrant ontvangen hebben, dan kan u die steeds aanvragen via communicatie@poltrudo.be.

 

 

 

 

Beste inwoner van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken

 

 

Het is weer lente, ook in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken. Net zoals elk seizoen, brengt ook de lente zijn eigen activiteiten en gewoonten met zich mee.

 

 

In deze politiekrant bezorgen we u alleszins een aantal tips onder de titel ‘lentekriebels’, die het moeten mogelijk maken om zo goed mogelijk samen te leven met uw buren en eventuele overlast samen onder elkaar op te lossen vooraleer de politiediensten te bellen.
Laat dit het motto zijn voor deze lente en de komende zomer in de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken voor kleine problemen en overlast: probeer zelf zoveel mogelijk onder en met mekaar op te lossen door te praten en te overleggen en bel dan pas de lokale
politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken!

 

 

Er is in deze politiekrant weer heel wat aandacht voor de wijkinspecteurs en voor activiteiten in buurten en wijken. Wij geloven immers dat de lokale
politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de preventiedienst een belangrijke rol kunnen spelen in de leefbaarheid in de buurten en wijken.

De komende maanden zijn er in het OPEN politiehuis heel wat tentoonstellingen.
Tevens is er een nieuw initiatief waarbij groepen, verenigingen, scholen, etc. nog meer de gelegenheid krijgen om georganiseerd het politiehuis, maar ook de preventiedienst en de
brandweerkazerne te bezoeken.
De politie (en de andere veiligheidsdiensten) moeten er niet enkel zijn als de burgers bepaalde problemen hebben, maar moeten er ook op andere momenten zijn!

 

 

Het jaarverslag 2007 van de lokale
politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken is er.

Andermaal blijkt dat wij een veilige zone zijn.
Aarzel niet om het jaarverslag te komen afhalen in het politiehuis of telefoneer of e-mail. Een goed geïnformeerde burger is er twee waard!
Ook zijn wij steeds bereid de inhoud van dit jaarverslag te komen toelichten bij alle verenigingen, buurtcomités, groepen van geïnteresseerden, etc.
Onze volgende politieacademie vindt plaats op dinsdag 22 april 2008 met als spreker Rik Coolsaet, hoogleraar internationale politiek aan de Universiteit Gent. Het bewijst dat dit initiatief inmiddels heel wat naam verworven heeft dat zulke eminente spreker bereid is om toelichting te komen geven bij zijn allernieuwste boek 'De geschiedenis van de wereld van morgen' in onze historische Academiezaal in Sint-Truiden. En het bewijst ook dat wij als beleid van de lokale
politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken geen enkele maatschappelijke discussie uit de weg gaan, namelijk hebben lokale politiekorpsen een rol in de strijd tegen het (internationaal) terrorisme?

Tot op één van de vele activiteiten van de politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken.

 

 

Veel leesgenot!