Preventie jeugddienst werpt vruchten af

Op zaterdag 5 mei 2012 vatte in parochiezaal Burchtheem in Brustem (deelgemeente Sint-Truiden) tijdens een tapasavond van Chiro Sint-Kristina een frietketel vuur.

De leden reageerden zeer alert en konden vrij snel het vuur doven door er een natte handdoek over te leggen.

 

Dankzij het snelle optreden bleef de schade beperkt tot de frietketel zelf en konden de feestelijkheden verdergezet worden.

 

 

 

 

 

“Voor de stedelijke jeugddienst is brandveiligheid al jaren een prioriteit. Daarom worden er jaarlijks opleidingsmomenten georganiseerd. Zo vond er in 2011 een cursus hanteren van brandblusapparaten en evacuatieoefeningen in jeugdlokalen plaats.
Dit najaar is er nog een spel ‘Pyromania’ gepland dat jeugdverenigingen erop wijst wat de gevaren zijn, hoe ze hun jeugdlokalen veilig moeten maken en hoe ze gepast moeten reageren als er brand uitbreekt.”, zegt schepen van jeugd
Els Sneijers.

 

 

“Door het kordate optreden afgelopen zaterdag bewijzen al de inspanningen van de jeugddienst en de jeugdverenigingen eens te meer hun nut.
Preventie kan niet jong genoeg beginnen.”, herhaalt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie onder andere de teksten ’Nieuwe campagne rond alcohol en roken bij fuiven in Sint-Truiden’ van 9 november 2011 en ‘Van feestbus tot fuifloket’ van 28 november 2011 op deze website.