Prijsuitreiking ‘Allemaal anders en toch gelijk. Ik ben Truienaar!’

De prijsuitreiking van deze campagne vond plaats op woensdag 10 juni 2009.

De winnaars zijn Celine Romsee en Ermela Paja.
Zij wisten 3503 stemmen te verzamelen voor hun foto en verhaal en ze winnen allebei hun foto op canvasdoek (30x45cm) én beiden een Nikon Coolpix digitale camera.
De tweede prijs gaat naar Khwanchira Khan en Laura Dabekaussen.
Zij konden 1792 stemmen achter hun namen verzamelen en winnen beiden hun foto op canvasdoek én een mp3-speler.
De derde publieksprijs, hun foto op canvasdoek, is voor Lieze Neven en Farid Haldari.

 

 

 

 

Er werd ook een juryprijs uitgeloofd.
De jury koos unaniem voor de foto en het verhaal van Domien Buekers en Wilson Génard Verstreken. Niet alleen fotografisch zijn ze hun evenbeeld, ook hun vriendschapsverhaal is uniek.
Zij wonnen hun foto op canvasdoek en beiden een Nikon Coolpix digitale camera.

 

 

Jaarlijks neemt de lokale integratiedienst initiatieven om de minder bekende culturen en religies in Sint-Truiden onder de aandacht te brengen, vooroordelen te weerleggen, de brug tussen culturen en nationaliteiten te slaan en verdraagzaamheid in onze samenleving te versterken.

 

 

Deze foto’s bewijzen dat verschillen tussen jongeren geen probleem hoeven te vormen om toch diepe en hechte vriendschappen aan te gaan!

 

 

“We willen deze succesvolle actie zeker herhalen.
Tijdens Fiësta Tropical, op zondag 19 juli 2009 op de Grote Markt van Sint-Truiden, zal de lokale integratiedienst een bijkomend gelijkaardig initiatief nemen, maar dan gericht naar alle leeftijden.
Iedereen kan dan zijn/haar vriendschap met iemand van een andere (sub)cultuur, huidskleur of afkomst in beeld laten brengen door een professionele fotograaf.
De samengestelde foto wordt achteraf gratis bezorgd.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

Ook overwegen we om hetzelfde te doen met Walen en Vlamingen in plaats van met allochtonen en autochtonen. Hieruit zal nog meer blijken welke gelijkenissen er zijn tussen Walen en Vlamingen en dat de afstand tussen de Waalse en de Vlaamse burgers zelf bijlange niet zo groot is als wel wordt beweerd door sommige politici en media.
De bedoeling is dit én in een Waalse stad te doen (bijvoorbeeld Borgworm), én in Sint-Truiden.

 

 

Zie ook de teksten ‘Allemaal anders en toch gelijk. Ik ben Truienaar!’ en ‘Nieuwe campagne voor verdraagzaamheid!’ op deze website.