Proclamatie middenkaders PLOT

Op vrijdag 26 juni 2015 werden 27 aspirant-hoofdinspecteurs geproclameerd in het Provincie Limburg Opleiding en Training (PLOT) in Genk (Marcel Habetslaan 7).

Gedeputeerde en verantwoordelijke voor het PLOT Ludwig Vandenhove reikte de diploma’s uit.

Ludwig Vandenhove: “Deze lichting aspirant-hoofdinspecteurs begon in oktober 2014 met 30 kandidaten (11 vrouwen en 19 mannen).
3 kandidaten moeten in de loop van de volgende weken nog een herexamen afleggen.

Er is een relatief groot leeftijdsverschil: de oudste wordt in augustus 44 jaar, de jongste is in januari 28 jaar geworden.
Het is voor sommige deelnemers niet evident om na enige tijd politiewerk op het terrein opnieuw ‘achter de schoolbanken’ plaats te nemen, ook al is er heel wat praktijk in  de opleiding (3 onder hen zijn papa geworden tijdens de opleiding). Maar dat is nu eenmaal levenslang leren.

Levenslang leren is zeker nodig bij de politie gezien de evolutie van de onveiligheidssituatie in de maatschappij. En dat is nu juist het probleem.
Er is grote onzekerheid omtrent de toekomst van het veiligheidsonderwijs in het algemeen en de politieopleidingen in het bijzonder.
Dat is deze middag nog maar eens gebleken uit een gesprek dat we hadden bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon over de toekomst van het PLOT en een eventuele veiligheidscampus in Genk.

Dat het PLOT tevens rekruteert buiten Limburg blijkt uit de volgende cijfers: van de 30 cursisten zijn er 10 tewerkgesteld in Limburg, 4 in Antwerpen en 16 in Brabant.
18 hiervan zijn woonachtig in Limburg, 3 in Antwerpen en 9 in Brabant.

Proficiat aan alle gediplomeerden.”

 

Zie ook Samenwerking tussen Infrax en het PLOT van 26-06-2015, Officiële opening vernieuwde brandweerschool PLOT van 01-06-2015 en 343 politieagenten, brandweerlui en ambulanciers geproclameerd in PLOT van 30-09-2014 op deze website.