Proficiat aan Kevin Lambrechts!

Kevin Lambrechts uit Groot-Gelmen (Sint-Truiden) was één van de Limburgse deelnemers aan de Paralympics, de Olympische Spelen voor personen met een handicap in China.


Hij behaalde er in zijn sport zwemmen weliswaar geen medailles, maar wel schitterende resultaten: in de 200 meter/> wisselslag wist hij in de finale beslag te leggen op de 6e plaats, bij de 100 meter/> rugslag behaalde hij de 9e tijd in de reeksen, en bij zijn favoriete discipline, namelijk de 50 meter/> vlinderslag zwom hij een mooie 5e tijd.


Reden genoeg om op zaterdagavond 20 september 2008 een heus volksfeest op touw te zetten onder impuls van jeugdhuis ‘t Kliekske, het buurtcomité 'Groot-Gelmen Leeft' en het Koninklijk Stedelijk Feestcomité, met steun van de stad Sint-Truiden.

“Ere wie ere toekomt, plaatselijk schepen
Filip Moers/> (SP.a) heeft niets onverlet gelaten om er echt een memorabel moment van te maken voor Kevin, zijn familie en vrienden, maar ook voor gans Groot-Gelmen.

Een heuse stoet, voorafgegaan door Kevin in een lange zwarte limousine, trok via de Groot-Gelmenlaan naar jeugdhuis ’t Kliekske, waar de festiviteiten konden beginnen.”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

“Nog maar eens het beste bewijs dat de SP.a-verkozenen echt tussen de bevolking zijn en weten wat er bij hen leeft!”

De prestaties van Kevin Lambrechts, die trouwens tewerkgesteld is bij de jeugddienst van de stad Sint-Truiden, bewijzen nog maar eens welke moed en wilskracht deze atleten aan de dag moeten leggen om tot zulke prestaties te komen, zeker in vergelijking met de atleten, die aan de echte Olympische Spelen meedoen, om dan nog niet te spreken over bijvoorbeeld professionele tennissers en/of voetballers.

“Kevin Lambrechts en zijn medesporters met een handicap, zijn een echt voorbeeld voor de jeugd.”, aldus Ludwig Vandenhove.

Kevin, nog eens proficiat, Groot-Gelmen en Sint-Truiden zijn fier op u!