Proficiat Michaël!

“Heel Sint-Truiden is fier op u.”

Dat zegt burgemeester Ludwig Vandenhove naar aanleiding van het ‘net niet’ behalen van een Oscar door de film Rundskop van regisseur Michaël R. Roskam.

 

“Natuurlijk was er enige ontgoocheling in het cultuurcentrum de Bogaard bij het bekendmaken van de laureaat Asghar Farhadi met de Iraanse film ‘A Separation’, maar deze was snel voorbij.
Fierheid en trots overheers(t)en.

 

 

Als je zover geraakt, is dat het spel.
Je weet dat je kan verliezen. En in feite heeft Michaël gewonnen met alle internationale mogelijkheden, die hij nu krijgt.
Hetzelfde geldt voor de stad Sint-Truiden.”, aldus
Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

 

“Gezien het internationaal politiek gegeven van de Iraanse film ‘A Separation’ had deze een enorme voorsprong in het commercieel gebeuren dat zulke Oscar-uitreiking uiteindelijk is.

 

 

Wij zullen Michaël op een passende manier ontvangen in Sint-Truiden.
Ludwig Vandenhove zegt hierover onder andere het volgende:

 

Via het persagentschap Belga van maandag 27 februari 2012:
Eén van de fervente supporters was burgemeester Ludwig Vandenhove. "De sfeer was enorm goed. Het was uiteraard heel spannend, maar de ontgoocheling spoelde snel na de bekendmaking helemaal weg. We hadden er rekening mee gehouden. We wisten dat er vaak een heel grote commerciële machine achter de uiteindelijke laureaat moet staan om de hoofdprijs binnen te halen. En dan is het altijd een dubbeltje op zijn kant. Voor ons had 'Rundskop' eigenlijk al gewonnen toen de film genomineerd werd", aldus de burgemeester.
De burgemeester is blij met de uitstraling die de Oscarnominatie voor zijn stad teweegbrengt. "Het effect is enorm. Sint-Truiden staat overal volop in de belangstelling, wat ook geldt voor ons dialect. Onze inwoners zijn dan ook terecht fier. We denken dat de impact van 'Rundskop' nog een hele tijd zal nazinderen. We willen Michaël Roskam en Matthias Schoenaerts dan ook nogmaals danken voor hun prestatie. Hoe en wanneer moeten we nog met hen bespreken, maar dat er een publieke huldiging komt, staat wel al vast."

 

Op LimburgActueel van maandag 27 februari 2012:

"De sfeer was enorm goed. Het was uiteraard heel spannend, maar de ontgoocheling spoelde snel na de bekendmaking helemaal weg", vertelt burgemeester Ludwig Vandenhove. "We hadden er rekening mee gehouden. We wisten dat er vaak een heel grote commerciële machine achter de uiteindelijke laureaat moet staan om de hoofdprijs binnen te halen. En dan is het altijd een dubbeltje op zijn kant. Voor ons had 'Rundskop' eigenlijk al gewonnen toen de film genomineerd werd", aldus de burgemeester.

 

 

In Het Laatste Nieuws van dinsdag 28 februari 2012:
"In overleg met Michaël willen we graag nog één keer onze ereburger bedanken.
Zo willen we graag onze appreciatie uitspreken voor wat Michaël heeft betekend voor onze stad. Tijdens de uitreiking konden we niet naar de Grote Markt uitwijken omwille van het nachtelijke uur. Nu wordt het een open feest voor iedereen. De hype heeft ons nu eenmaal veel uitstraling opgebracht."

 

 

In het Nieuwsblad en op www.nieuwsblad .be van dinsdag 28 februari 2012:
"Spijtig. Roskam kreeg geen Oscar, maar we hebben toch gewonnen", was de conclusie van burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A). Pas zondag 11maart valt het doek over de Roscam-gekte. Dan heeft in 't Speelhof een volksfeest plaats.

 

 

In de Metro van dinsdag 28 februari 2012:
"
Het was uiteraard heel spannend, maar de ontgoocheling spoelde snel na de bekendmaking helemaal weg", verklaarde burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

Burgemeester Ludwig Vandenhove is op maandag 27 februari 2012 hierover ook geïnterviewd door MNM, Q-music en Radio2.

 

 

 

 

Zie ook de tekst ‘Duimen voor ‘Rundskop’!’ van 25 februari 2012 op deze website.