Project ESCOLIMBURG2020 wellicht verlengd

“Het project Energy Service Company (ESCO) LIMBURG2020 zal wellicht met één jaar verlengd worden door de Europese Unie (EU)”, aldus gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
“Dat is goed nieuws voor een aantal provinciale en gemeentelijke gebouwen. Het patrimonium is immers een belangrijke factor in de CO2-uitstoot van openbare besturen.”

In dat geval zal er op 4 jaar tijd om en bij de 22 miljoen euro investeringen in  de Limburgse bouwsector gestopt zijn.
Nu is dit reeds om en bij de 19 miljoen euro met een besparing van 4 600 ton CO2 per jaar.”

Ludwig Vandenhove zei dat op donderdag 24 maart 2016 op een studieavond ‘Totaalvisie op gemeentelijk en kerkelijk patrimonium’ in Greenville, Centrum-Zuid 1111 in Houthalen-Helchteren.
Op die studieavond, georganiseerd door Infrax, de hogeschool PXL, de Limburg School of Excellence (LSX), de vzw Dubolimburg en de provincie Limburg, met de steun van Intelligent Energy Europe (IEE), kwamen een aantal praktische thema’s aan bod, zoals het niet-bouwen als een mogelijk financieel winstgevende ontwikkelingsmethode, het patrimoniumbeheer en energie-investeringen van een kerkfabriek en het beheer en de financiering van gemeentelijk patrimonium in Maasmechelen.

 

“Er waren om en bij de 100 aanwezigen”, zegt Ludwig Vandenhove.
Nog maar eens het bewijs dat praktische, laagdrempelige initiatieven de interesse wegdragen van gemeentelijke ambtenaren en bestuurders.
Naast het project ‘Wild van Bijen’ en de vzw ‘Uitmuntend Limburg’ was dit vanuit mijn bevoegdheden het derde project op één week tijd dat gericht is naar de Limburgse gemeentebesturen.”

 

Hieronder vindt u de perstekst.  



Zie ook Limburg investeert 20 miljoen in energiezuinige overheidsgebouwen van 15-05-2013 op deze website.