Provincie Limburg niet tevreden over watering Het Schulensbroek

"Vanuit verschillende hoeken ontvang ik signalen dat particulieren, de betrokken gemeenten, mijn administratie en andere instanties klagen over de problematische werking van en hun ‘communicatieproblemen’ met de watering Het Schulensbroek.
Dit is niet meer werkbaar en moet verbeteren”, aldus Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Waterlopen.

Ik heb dan ook de bevoegde minister Joke Schauvliege hierover een brief geschreven en heb de gouverneur en de betrokken gemeenten hiervan op de hoogte gesteld.

Ik ben een onvoorwaardelijke ‘believer’ van de overheid en van overheidsinstellingen, maar dan moeten ze goed werken.
De watering Het Schulensbroek is net een voorbeeld van het tegenovergestelde.

Ik wil de wateringen niet weg, omdat ik respect heb voor de personen die er jaren inzitten en nog steeds inzitten. Maar in de ijver van de huidige Vlaamse regering om Vlaanderen te ontdoen van heel wat instellingen en structuren is het wel onbegrijpelijk dat de wateringen nog overeind blijven.

En om het zacht uit te drukken: in zijn reactie in de media zegt voorzitter Dirk Both van de watering Het Schulensbroek andermaal de waarheid niet.”

Hieronder vindt u het persbericht, de brief naar Vlaams minister Joke Schauvliege en het artikel uit het Belang van Limburg van vrijdag 20 oktober 2017.Zie onder andere Provincie niet tevreden over werking Het Schulensbroek. Het Laatste Nieuws / Limburg, 20-10-2017, p. 18. Ruzie tussen provincie en watering Schulensbroek. Het Nieuwsblad / Limburg, 20-10-2017, p. 5.

Zie ook Niet goed! van 22-08-2016 en Provincie Limburg neemt waterlopen over  van 19-12-2013 op deze website.