Provincieraad ‘ontspoord’?

Het zou normaal een korte provincieraad worden op woensdag 21 februari 2018. Maar dat liep uiteindelijk anders uit.
De reden: onder andere een voorstel van het Vlaams Belang om een waterbus in te voeren tussen Hasselt en Beringen.

Geen probleem op zich om een studie uit te voeren naar de mogelijkheden om eventueel een waterbus in te voeren tussen Hasselt en Beringen”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove (die antwoordde in de plaats van zijn gehospitaliseerde sp.a-collega Jean-Paul Peuskens), “maar er zijn op dit ogenblik andere prioriteiten qua mobiliteit in Limburg.
Dat geldt zeker op een ogenblijk dat De Lijn ‘een ware aanslag’ pleegt op de busverbindingen in onze provincie en dat blijkt dat sommige regio’s, zoals het Noorden en het Maasland, echt kampen met het fenomeen van vervoersarmoede.

Ik kan mij volledig vinden in het uiteindelijk in de provincieraad gestemde voorstel om een globale analyse te maken van de mobiliteitsproblemen in Limburg en hoe hier best kan aan tegemoet gekomen worden. We zullen dan wel als Limburgers consequent moeten zijn en zelf het initiatief in handen moeten nemen, zoals wij als sp.a Limburg voorstellen.
Zie Geef de bevoegdheid over openbaar vervoer aan de provincie Limburg van 19-02-2018 op deze website.

Nog dit: ik blijf consequent en zal nooit een voorstel van het Vlaams Belang steunen.”

Hieronder vindt u het integrale antwoord van Ludwig Vandenhove en het artikel uit Het Belang van Limburg van donderdag 22 februari 2018 (p. 20).

Zie onder andere Waterbus tussen Hasselt en Beringen brengt CD&V even in problemen: “Tjevenstreek”. www.hbvl.be, 22-02-2018.

Zie ook Limburg wordt stiefmoederlijk behandeld! van 02-04-2017 op deze website.

 

 

 

Tags: