Provincieraad bezoekt Duinengordel

Op zaterdagvoormiddag 25 juni 2016 bezochten de Verenigde Commissies van de Limburgse provincieraad onder leiding van voorzitter Gilbert Van Baelen en gedeputeerde Ludwig Vandenhove het natuurgebied Duinengordel.

In Camping Zavelbos, Kattebeekstraat 1 in Opoeteren (Maaseik), kregen de aanwezige provincieraadsleden een uitgebreide inleiding en toelichting.
Luc Flipkens, projectcoördinator van Duinengordel, stelde het project Duinengordel voor.
Projectleider van het Nationaal Park Hoge Kempen (NPHK) Johan Van Den Bosch lichtte de huidige klimaatproblematiek toe en de mogelijke evolutie van de Duinengordel naar het nationaal Park hoge Kempen toe.
An Pierson had het over de werking van Limburgse Bosgroepen in het algemeen en in de Duinengordel in het bijzonder.

Na een intense wandeling van ongeveer anderhalf uur werd de wandeling afgesloten in het Orshof, Heymansweg 2 in Neerglabbeek (Meeuwen-Gruitrode).

Ludwig Vandenhove: “De Duinengordel is één van de vele natuurgebieden in Limburg.
Persoonlijk blijf ik erbij dat het een goede oplossing zou zijn dat Duinengordel zo snel mogelijk deel zou gaan uitmaken van het Nationaal Park.
Binnen het Nationaal Park kunnen er dan per gemeente of regio specifieke klemtonen gelegd worden.
Wij moeten als Limburg nog meer als één geheel ‘verkopen’.

Zulke terreinbezoeken laten de provincieraadsleden toe kennis te maken met de praktijk. Bovendien is het goed voor informele contacten, die in de politiek - of misschien net daar - belangrijk zijn.”

Zie www.duinengordel.be.

 

Zie ook Limburgse provincieraad bezoekt Kempen~Broek van 23-06-2015 en Limburgse provincieraad bezoekt Bosland van 28-04-2014 op deze website.