Publicatie 'Provinciedomein Nieuwenhoven'

Op vrijdag 30 maart 2018 werd de publicatie 'Provinciedomein Nieuwenhoven' officieel voorgesteld in het bezoekerscentrum van Nieuwenhoven, Hasseltsesteenweg z/n in Sint-Truiden.

De idee voor het boekje komt van gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur en verantwoordelijk voor het domein Nieuwenhoven Ludwig Vandenhove.

"Er bestaan heel wat historische teksten over het domein Nieuwenhoven, maar 'een handige gids', waarin het hele domein beschreven wordt in al zijn facetten, was er nog niet", zegt Ludwig Vandenhove. "Vandaar dit initiatief."

“In een 60-tal pagina’s maak je kennis met het domein, haar historiek en haar bewoners.
De brochure nodigt je uit om het domein te bezoeken in al haar facetten: al wandelend in het bos, op bezoek met een gids, genietend van een drankje op het terras van ’t Kelshof, kinderen spelend in het speelbos of de speeltuin, op ontdekking in de wereld van de bijen of speurend naar waterleven… Nieuwenhoven biedt het allemaal en in deze publicatie kan je het terugvinden”, aldus Ludwig Vandenhove.

Hieronder vindt u de perstekst, het voorwoord en het artikel uit Het Belang van Limburg van vrijdag 6 april 2018.De brochure kost 5 euro en is te verkrijgen aan de balie van het bezoekerscentrum.  

 

Zie ook Week van de Provinciedomeinen van 04-04-2018 en Plannen bezoekerscentrum Nieuwenhoven van 08-12-2017 op deze website.

Foto: Danny Vanschoonbeek