Pure Kafka

Dat zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove in een artikel in Het Belang van Limburg van vrijdag 19 januari 2018 (p. 17).

Het gaat over het gegeven dat sedert de interne Vlaamse staatshervorming Sport Vlaanderen het mountainbikenetwerk moet onderhouden in plaats van de provincie Limburg, maar daar blijkbaar niet de nodige middelen voor heeft.

"Onvoorstelbaar", zegt Ludwig Vandenhove.
"Vlaanderen neemt bevoegdheden af en heeft dan geen geld om ze uit te oefenen.

Nochtans is het simpel.
Ofwel moet Vlaanderen die specifieke bevoegdheid opnieuw overdragen aan de provincies, uiteraard met de nodige financiële middelen erbij.
Ofwel sluiten ze een soort convenant met de provincies, waarbij wij dit onderhoud blijven doen tegen betaling.

Er is toch niets eenvoudiger dat één ploeg instaat voor het onderhoud van de wandelwegen, het fietsroutenetwerk, het mountainbikenetwerk en de ruiterpaden. 
Naast de bestaande ploegen kunnen hier de parkrangers voor ingeschakeld worden. Zo kunnen zij bestendigd worden, waar wij vanuit Limburg sterk voor pleiten.” (1)

Hieronder vindt u het artikel.  


 

(1) Limburg fietsprovincie. www.ludwigvandenhove.be, 03-07-2017. 4de Dag van de Parkrangers. www.ludwigvandenhove.be, 22-05-2017.

Zie onder andere Gemeenten moeten mtb- en ruiterroutes zelf onderhouden. De Standaard/Limburg, 19-01-2018, p. 29. “Vlaanderen houdt zich niet aan afspraak”. Het Nieuwsblad/Limburg, 19-01-2018, p. 4.

Zie ook Opening grensoverschrijdende mountainbikeroute van 30-12-2017 op deze website.