Renovatie sporthal Jodenstraat!

De sporthal van GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, in de Jodenstraat, die momenteel verhuurd wordt aan de stad, zal eerstdaags in erfpacht gegeven worden aan het stadsbestuur van Sint-Truiden voor een symbolische euro.
De stad engageert zich op haar beurt om de nodige investeringen te doen.  Zo is er dit jaar in de begroting 250.000,00 EUR ingeschreven voor de vervanging van het dak. Vervolgens zal ook het sanitaire gedeelte vernieuwd worden.

"Lijst Burgemeester (sp.a-Groen!) is blij met deze beslissing.", zeggen schepen van sport
Johnny Vangrieken en burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

"Deze ingreep past volledig binnen het sportsbeleidsplan, waarin de behoefteplanning voor zaalsporten 5 sporthallen vooropstelt.
Naast de sporthal van Nieuw Sint-Truiden, Sint-Pieter, in het asielcentrum en nu deze van GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, wordt er gezocht naar een geschikte locatie voor een 5e, nieuwe sportaccommodatie, mogelijk in de nabije omgeving van het sportcomplex Sint-Pieter."

 

 

 

 

 

 

 

Met het erfpacht van de sporthal in de Jodenstraat reikt het stadsbestuur een helpende hand aan alle verenigingen, die in die sporthal hun trainingen en activiteiten organiseren, want op korte termijn was er anders geen alternatief voor deze verenigingen en zouden ze dus zonder accommodatie komen te zitten. Bovendien past dit binnen het beleid om maximaal samen te werken met scholen qua infrastructuur, zodanig dat deze zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt.

 

 

Op deze manier toont het stadsbestuur nog maar eens dat 'sport in de breedte' hét motto blijft: alle inwoners de kans geven om zo goedkoop mogelijk, zo dicht mogelijk bij huis en in zo goed mogelijke omstandigheden hun sport te beoefenen.

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Sp.a wil het gevoerde sportbeleid (‘sport in de breedte’) verderzetten!’ op deze website.