SALK = WERK

“Alle projecten (763 projectfiches), die ingediend zijn in het kader van het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK), moeten, voor alles, gescreend worden op het aspect WERKGELEGENHEID.”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Deze 763 projectfiches bevatten er 151 van de Vlaamse regering, 158 van de provincie Limburg, 399 van de Limburgse gemeenten en steden, 6 van de federale regering en 48 van private instanties en verenigingen (1).

Er zullen duidelijke keuzes moeten gemaakt worden.
Het gevraagd geld via deze diverse projecten overschrijdt ruim de beschikbare middelen.”, aldus Ludwig Vandenhove.

“Wat mij betreft, moet het aspect TEWERKSTELLING vooropstaan: DUURZAME TEWERKSTELLING, maar ook aandacht voor de steeds grotere groep LAAGGESCHOOLDE,  LANGDURIGE werklozen. Bovendien moeten de afgedankte werknemers van Ford Genk, van de toeleveranciers en van andere  Limburgse bedrijven prioriteit krijgen.  
In het verleden hebben wij in Limburg met extra geld veel te veel geïnvesteerd in allerlei (onzekere) projecten, die geen toekomst bleken te hebben eens de subsidiestroom stilviel.”

Zie 'Minister-president Peeters opent nieuw PC Fruit', Het Belang van Limburg, 27 april 2013, p.30.

Zie onder andere ‘Jongerenwerkloosheid prioritair aanpakken‘ van 6 april 2013 ‘Sociale economie en hoger onderwijs hand in hand’ van 23 april 2013 op deze website.