Schepencollege weer paraat in de carnavalsstoet!

De carnavalstraditie wordt naar goede gewoonte verdergezet in Sint-Truiden.
Al jaren doet het college van burgemeester en schepenen van Sint-Truiden actief mee aan het carnavalsgebeuren in onze stad.
Zij doen dit onder andere door mee op te stappen in de carnavalsstoet op verloren maandag.


In de afgelopen jaren deelde het college van burgemeester en schepenen telkens, op hun eigen kosten, een attentie uit aan de toeschouwers van de stoet, zoals chocoladen euromunten, ijs, binkebroodjes, binkepiekes (de zeer gesmaakte worstjes), kersenpralines, suikerwafeltjes en frangipannetjes.
Dit jaar worden er tijdens de stoet Chokotoffs van Côte d'Or uitgedeeld aan de toeschouwers van de carnavalsstoet.

Al enkele jaren wordt de groep van burgemeester, schepenen en de voorzitter van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) in de stoet ondersteund door een eigen carnavalsliedje.
Het college van burgemeester en schepenen en zeker burgemeester
Ludwig Vandenhove/> zijn hier niet aan hun proefstuk toe.
Burgemeester
Ludwig Vandenhove/> heeft al een 10-tal keer een liedje opgenomen, alleen en/of met het schepencollege. En oefening baart kunst, wordt weleens gezegd … Misschien komt er wel een solo-cd!?

De integrale tekst van de carnavalschlager van dit jaar - op de tonen van de French Cancan - vindt u hieronder:

Wéé zèn wir op vadroeil naa
Wéé goin op e groët aat
Wiral ins op trek, gelek as iedere carnaval
Goin wéé pintjes drènke
Lache daase sprenge
Fiëste euveral, op ieder bal.

Dit is de eigen ludieke manier van het schepencollege om een steentje bij te dragen aan het jaarlijkse carnavalgebeuren.
De première was er al bij de prinsenzittingen op zaterdag 19 januari 2008.
Toen oefende het schepencollege het nieuwe nummer alvast eens voor het aanwezige publiek en zette de zaal in rep en roer! Bij deze gelegenheid zong burgemeester
Ludwig Vandenhove/> ook nog eens (solo) ‘Sint-Truin begot ich haan van oech’.
Ook tijdens de seniorenmatinee van de Raad van Elf op 23 januari en de carnavalfuif voor personen met een handicap op 31 januari oogstten de leden van het schepencollege veel succes met hun zangtalent.

Wie het schepencollege opnieuw wil horen en zien zingen, kan best afzakken naar de carnavalstoet op maandag 4 februari 2008.

Carnaval vieren is een echt volksfeest. Het stadsbestuur steunt dan ook de idee van de Vlaamse regering om carnaval als erfgoed te erkennen en wil hierbij alvast de Sint-Truidense carnavalsverenigingen en de Raad van Elf bedanken en proficiat wensen om van carnaval Sint-Truiden een groot volksfeest te maken!

Ook proficiat aan prins carnaval Stefan II en jeugdprinses Quirina!