Schutters, u wordt niet in de kou gelaten!

De laatste tijd rijzen er heel wat vragen omtrent het dichtgaan of verdwijnen van de schietstand op Terbiest. Er zijn dan ook heel wat misvattingen de wereld ingestuurd.

Schepen van sport
Johnny Vangrieken en burgemeester
Ludwig Vandenhove hebben daarom, met de steun van Nico Demeyere, de secretaris generaal van het Koninklijke Verbond der Belgische Schuttersverenigingen
vzw (KVBSV.na.vzw), aan alle schutters een brief met de stand van zaken laten bezorgen om de situatie uit te klaren op een heldere, duidelijke en eerlijke manier.

 

De schietstand blijft, er komt wel een nieuwe club!

 

 

Hieronder vindt u integraal de brief.

 

 

Geachte mevrouw
Geachte heer
Beste schutters

 

 

De laatste tijd krijgen we heel wat vragen omtrent het dichtgaan of verdwijnen van de schietstand op Terbiest.

 

 

Dit zijn louter geruchten en deze informatie is dus niet correct.
Wij willen dat in Sint-Truiden alle sporten aan bod kunnen blijven komen, ook de schutterssport.

 

 

 

 

Het verwerven van de erfpacht van een groot gedeelte van het domein Terbiest, samen met specifieke betoelagingsreglementen qua infrastructuur, heeft het stadsbestuur de mogelijkheid gegeven om een aantal sporten te laten beoefenen, die voordien in Sint-Truiden geen kans kregen.
De schietsport, maar ook bijvoorbeeld het boogschieten, zijn hier enkele voorbeelden van.

 

De laatste jaren zijn er heel wat juridische problemen gerezen tussen de  huidige uitbater(s)  van de schuttersclub op Terbiest en de stad Sint-Truiden, vandaar ook dat het stadsbestuur besloten heeft om de huurovereenkomst, die afloopt op 31 januari 2009, niet te verlengen.
Iedereen heeft in deze zaak zijn verdiensten, maar ook zijn verantwoordelijkheden.

 

 

 

 

 
 

Hierdoor zijn vermoedelijk de geruchten ontstaan dat de schietsport in Sint-Truiden in problemen zou komen.
Maar we beklemtonen het nogmaals. Het zijn inderdaad maar geruchten, want zij die het goed menen met de schietsport in Sint-Truiden hebben niet stilgezeten.

 

 

Enkele leden van de Stichting Omnisport Sint -Joris (SOS) Terbiest en de Haspengouwse Karabijn- & Pistoolschutters (HKPS) Jeuk hebben, in samenspraak met de secretaris- generaal van het Koninklijk Verbond der Belgische Schutterijen (KVBSV), het initiatief genomen om een nieuwe schuttersvereniging op te richten, namelijk de Sint  -Truidense Karabijn- en Pistoolschutters, of kortweg SKPS.
Eerstdaags zal deze nieuwe club haar aansluitingsfaciliteiten bekendmaken.
Iedere schutter die aan de clubvoorwaarden voldoet, kan bijgevolg lid worden van deze vereniging, die ook vanaf 1 februari 2009 zal instaan voor de uitbating van de schietstand op Terbiest.

 

 

Het gebouw zal in die mate aangepast worden dat de petanquers een volledig aparte ruimte ter beschikking krijgen, zodat alleen de verplaatste sanitaire blok gemeenschappelijk blijft.
Deze ingreep geeft ons de mogelijkheid om de schietstand te verlengen, zodat er effectief wedstrijden op 25 meter kunnen georganiseerd worden zonder een afwijking aan te vragen.
U merkt het, in concreto gaat de schietsport er alleen maar op vooruit.

 

 

Wij zijn ervan overtuigd om met de bestuursploeg van deze nieuwe club op een constructieve wijze te kunnen samenwerken.

 

 

Zie ook de tekst ‘Sint-Truidense schutters: maak u geen zorgen! ‘op deze website.