Selectief sorteren van afval: proficiat aan de Truienaren!

De gemeente Alken staat in Limburg op de 2e plaats met 88,7 kilogram (kg) restafval (beste gemeente is Herstappe met 79,9 kg) en de gemeente Zonhoven op de laatste plaats met 183,67 kg.

De stad Sint-Truiden staat op de 7e plaats met 104,2 kg.

 

“Onze inspanningen om de bevolking zoveel mogelijk te motiveren en sensibiliseren voor een selectief afvalbeleid werpt dus vruchten af.”, aldus schepen van leefmilieu
Filip Moers en burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

 

“Wat zijn de tijden veranderd: ik herinner mij, toen wij in 1996 met de selectieve huisvuilophaling begonnen via onder andere de groene containers, dat in sommige straten uit protest de groene containers gewoon in het midden van de straat gegooid werden om alzo het verkeer te blokkeren.
Nog maar eens het beste bewijs dat volgehouden inspanningen en consequente beslissingen in de politiek uiteindelijk lonen.”, zegt
Ludwig Vandenhove.

 

 

De cijfergegevens komen uit de jaarlijkse inventarisatie van huishoudelijke afvalstoffen van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM).
Zie de website
www.ovam.be.

 

 

Zie onder andere de teksten ‘Truienaar sorteert haar/zijn afval!’ van 4 januari 2007 en ‘Elke maand het stedelijk informatieblad in de bus!’ van 11 februari 2010 op deze website.