Seniorengids 2011-2012 stad Sint-Truiden is er!

Deze week valt bij alle 50-plussers van de stad Sint-Truiden de seniorengids 2011-2012 in de brievenbus.

 

“Het is reeds de 9e editie van deze brochure, waarin alle activiteiten in de meest brede betekenis van het woord voor medioren en senioren, die de stad Sint-Truiden organiseert en/of ondersteunt, gebundeld worden.

 

Medioren en senioren worden, gezien de steeds hogere levensverwachting en het feit dat mensen langer gezond en dus ook langer actief blijven, een steeds grotere groep. Als beleid moeten we voor deze doelgroep dan ook in toenemende mate aandacht hebben.”, zeggen bevoegd schepen
Johnny Vangrieken en burgemeester
Ludwig Vandenhove.

 

 

“Spijtig genoeg is er een categorie, die noodgedwongen, bijvoorbeeld als gevolg van afdanking en/of brugpensioen, (te) vroeg tot deze doelgroep gaat behoren.

 

 

Om het belang te onderstrepen dat het stadsbestuur aan deze groeiende groep medioren en senioren hecht, is er sedert deze bestuursperiode een specifieke schepen, in de persoon van
Johnny Vangrieken, bevoegd voor senioren- en mediorenbeleid.

Voorheen viel dit onder het beleidsdomein sociaal/welzijn.”, zegt
Ludwig Vandenhove.

 

 

“Onze stad heeft een uitgebreid aanbod voor de medioren en senioren. Zo vindt ‘de week van de medior en de senior’ al voor de 4e keer plaats van maandag 21 november 2011 tot en met zondag 27 november 2011.”, zegt
Johnny Vangrieken.

 

 

 

 

 

Hieronder vindt u het integrale voorwoord van de voorzitter van de seniorenraad
Edmond Hermans, schepen
Johnny Vangrieken en burgemeester
Ludwig Vandenhove voor deze seniorengids.

 

 

Beste 50-plusser

 

 

De stad Sint-Truiden hecht in haar beleid veel aandacht aan de groep medioren en senioren. Als stadsbestuur vinden wij het daarom belangrijk om een uitgebreid aanbod voor deze doelgroep uit te werken.

 

 

Onze stadsdiensten doen al voor de 9e keer op rij hun uiterste best om een gevarieerd programma samen te stellen. Ook dit jaar hebben we weer getracht om een goede mix te maken tussen enerzijds cultuur, sport en ontspanning en anderzijds opleidingen.

 

 

Naast het aanbod in deze brochure staan er dit jaar nog heel wat andere projecten op til voor de 50-plussers. Zo vindt in het najaar voor de 4e maal de ‘week van de medior en de senior’ plaats.

 

 

We houden je op de hoogte, onder andere via het stedelijk informatieblad.

 

Maak alvast een keuze uit het aanbod en hopelijk tot binnenkort op één of andere activiteit!

 

Edmond Hermans
voorzitter seniorenraad

 

 

Johnny Vangrieken
schepen van senioren- en mediorenbeleid

 

 

Ludwig Vandenhove
burgemeester

 

 

Wij hopen zoveel mogelijk medioren en/of senioren op één of meerdere activiteiten te mogen ontmoeten.

 

 

Wie geen ‘Seniorenacademie Sint-Truiden’ per post ontvangen heeft, kan die nog altijd aanvragen bij de stedelijke welzijnsdienst (info.welzijn@sint-truiden.be of telefoon 011-17 15 57) of via een mail naar burgemeester@sint-truiden.be.