Sint-Truiense Kaoutar Oulichki nationaal voorzitter JS

Kaoutar Oulichki is nationaal voorzitter van de Jong Socialisten geworden.

Een dikke proficiat”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
“Ik ben fier dat zij het als jonge Sint-Truidense al zover gebracht heeft.
Zij kan op mijn steun rekenen.

Het is voor mij ook een bewijs dat jonge mensen kansen krijgen binnen sp.a Limburg en binnen sp.a Sint-Truiden.

“De komende 18 maanden wil ik jongeren meer warm maken voor de politiek en hen meer inspraak bezorgen”, zegt de nieuwbakken voorzitster. (1)

Hieronder vindt u het persbericht.

Kaoutar Oulichki nieuwe voorzitter Jongsocialisten

De afgelopen dagen waren voor Jongsocialisten een rollercoaster van emoties. Naast het ongelofelijk positieve congres GO LEFT van moederpartij sp.a afgelopen zaterdag nam nationaal voorzitter Steven Arents een paar dagen eerder om persoonlijke en medische redenen ontslag. De volledige Raad van Bestuur wenst hem veel succes in alles wat hij doet.

Na overleg tussen de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering en in navolging van de statuten volgt ondervoorzitter Kaoutar Oulichki Steven op als de nationale voorzitter. Zij en haar team van bestuursleden willen vooruit. Bovenaan hun agenda staan het socialisme ook voor jongeren aantrekkelijk maken, ze terug doen geloven in de politiek en acties organiseren die niemand, van welke politieke strekking dan ook, onbewogen laten.
Met Kaoutar Oulichki krijgt Jongsocialisten na precies 20 jaar opnieuw een Limburgse voorzitster. De 22-jarige Kaoutar woont in Sint-Truiden en is al vier jaar actief bij de beweging. Ze werd eerder dit jaar geselecteerd voor de sp.academy en ziet haar nieuwe uitdaging helemaal zitten.

Zie ook Proficiat Kaoutar!  van 09-12-2017 en  Eerste kienavond Jong Socialisten (JS) Sint-Truiden succes van 28-09-2015 op deze website.

(1)Truiense Kaoutar Oulichki is nieuwe nationaal voorzitter Jongsocialisten, Het Belang van Limburg, 21-03-2018, p.8.