Sinterklaas

Sinds januari 2005 kan u op deze website regelmatig een cartoon vinden, die gebaseerd is op een actuele politieke of maatschappelijke gebeurtenis, waarbij Ludwig Vandenhove zelf betrokken is en/of waarover hij zijn mening geeft.

Cartoonist Dré Mathijs laat zijn verbeelding de vrije loop en zorgt ervoor dat de gebeurtenis wat meer in het oog springt.

Sinterklaas

Op woensdag 6 december 2017 was het weer zover: gedeputeerde Ludwig Vandenhove ging Sinterklaas spelen bij de kansarmenorganisatie ‘Onder Ons’ (in de zaal van de basisschool Klim-Op, Ursulinenstraat 16 in Sint-Truiden).

“Het was al voor de 8ste keer, dus stilaan een traditie”, zegt Ludwig Vandenhove.

Sinterklaas blijft een voor iedereen aanvaarde figuur en kindervriend, welke de geloofsovertuiging ook is. Maar goed, zo zou het meer moeten zijn in onze steeds meer gepolariseerde maatschappij: geen discussie over geloof of religie, maar kinderen en volwassenen laten genieten van een mooi moment.
Kinderen die iets krijgen, kinderen die op de schoot mogen bij de Sint, fiere ouders die een foto kunnen maken met Sinterklaas: meer moet dat niet zijn.

Ik weet het en besef het, maar hier wordt je er nog eens extra mee geconfronteerd: armoede en veel miserie.

Huiscartoonist Dré Mathijs heeft zijn pen en potlood weer de vrije loop gelaten. Maar zo erg was het niet, hoogstens een mama die met haar kind mee op de schoot van Sinterklaas kroop voor de foto.
Neen, geen grensoverschrijdend gedrag…”

 

Zie ook Sinterklaas bij 'Onder Ons' van 04-12-2016, SINTERKLAAS blijft feest voor klein en groot van 06-12-2015 en Cartoon: Sinterklaas Ludwig van 06-12-2014 op deze website.