S.M.A.C. bestaat 50 jaar

Sint-Truidense Model Aero Club (S.M.A.C.) bestaat 50 jaar.
De viering vond plaats in het clublokaal, Ossenwegstraat 4 in Runkelen (Sint-Truiden) op zaterdag 25 juni 2016.

De verdienstelijke leden werden gehuldigd, er werd een nieuw logo voorgesteld en er was de voorstelling van een boek met de geschiedenis van de club.

S.M.A.C. is voor mij verbonden met mijn goede vriend Johnny Vangrieken”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove. “Ik ben dan ook graag op zijn uitnodiging ingegaan om enkele woorden te zeggen tijdens het officiële gedeelte.

Johnny belde mij enkele maanden geleden om te zeggen dat ik deze dag zeker moest vrijhouden, omdat dan een boek voorgesteld werd dat hij aan het schrijven was.
De schrik sloeg mij wat om het hart, want als je meer dan 20 jaar samen opgetrokken bent in de politiek in Sint-Truiden weet je nog al onderling heel wat van elkaar…
Gelukkig was het de geschiedenis van de S.M.A.C., niet de memoires van Johnny.

Van wat ken ik de S.M.A.C.?
Van de beginperiode toen ‘de vliegerkes’ (zo wordt de club in de volksmond genoemd) actief waren op een stuk industriegrond vlakbij thuis, waar nu onder andere de stadswerkhuizen op staan, van regelmatig met Johnny hier mee pinten te komen drinken, van de internationale vliegmeetings, van de jeugd- en sportkampen, die wij hier als stad Sint-Truiden mee organiseerden en waar astronaut Frank De Winne ooit de brevetten mee is komen uitdelen, van Jefke Vansimpsen, jaren actief bij de S.M.A.C., maar ook een trouwe helper bij verschillende verkiezingscampagnes, etc. En zeker te vermelden, het schandaalsfeertje dat CD&V en Open Vld gecreëerd hebben bij de nieuwbouw van dit clublokaal. Nochtans is inmiddels aangetoond dat alles correct verlopen is.

Proficiat met die 50 jaar en nog veel succes, ook met het nieuwe logo.”

Voor meer informatie over het boek: ivomenjoie@skynet.be of jvangrieken@telenet.be.

 

Zie  www.modelbouw-smac.com en https://www.facebook.com/pages/Smac/739265726125528?fref=ts.

 

Zie ook Serieus inleveren voor het verenigingsleven in Sint-Truiden van 09-01-2014 op deze website.