Smurfen en politie?

“Wat hebben smurfen en de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken met elkaar te maken?
Op het eerste zicht niets en toch is er een verband.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

In het kader van de OPEN communicatie lopen er in het politiehuis 3 tentoonstellingen tot en met eind juli 2009.
Er is ‘Anders Blauw’ van Dion Tsekouras, de foto’s van de tentoonstelling ‘Roodlicht Breker van de Duisternis’ (vzw Kunst Groen) door foto-diaclub Renovat en de unieke collectie ‘De Smurfen’ van Fons Thijs.

 

 

 

 

“De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken stelt regelmatig in het kader van de OPEN communicatie het politiehuis ter beschikking om tentoonstellingen te organiseren. Zo komt de bevolking er ook als ze geen problemen heeft en wordt het spontaan contact met de politiemensen versterkt.”, zegt Ludwig Vandenhove.
“Zelfs de smurfen zijn er welkom!”

 

 

 

 

Op initiatief van Ludwig Vandenhove zullen er binnenkort ook tentoonstellingen doorgaan in de brandweerkazerne.
“Hiermee spelen we in op het gegeven dat er in Sint-Truiden en omgeving steeds meer personen zijn, die op de éne of andere manier aan kunst doen en die ruimtes zoeken om met hun werken naar buiten te treden.
Het succes van de Haspengouwse Academie voor Beeldende Kunsten (HABK) is hier zeker niet vreemd aan.”, stelt Ludwig Vandenhove. “Bovendien blijf ik ervan overtuigd dat in het kader van de integrale veiligheidsgedachte er wel degelijk een verband is tussen veiligheid en kunst (zie tekst ‘Kunst en Veiligheid!’ op deze website).

 

 

Zie ook onder andere de teksten ‘Tentoonstelling Carine Cox in politiehuis!’ en ‘Tentoonstelling in het politiehuis!’ op deze website.