Sociaal beleid...het moeten niet altijd gro(o)t(s)e projecten zijn!

‘Sociaal’ moet als een rode draad doorheen het ganse beleid van een gemeente/stad lopen en het moet hierbij niet altijd gaan om gro(o)t(s)e projecten.
De sp.a heeft hier in Sint-Truiden permanent aandacht voor.

Het meest recente project betreft de vroegere pastorij van Gorsem, waar in nauwe samenwerking tussen de plaatselijke kerkfabriek, het sociaal verhuurkantoor ‘Land van Loon’ (ondervoorzitterschap van schepen
Filip Moers) en de stad Sint-Truiden woongelegenheid gecreëerd is voor één gezin.

Het gaat maar over één gezin, maar in deze tijd van (sociale) woningnood helpen alle beetjes.”, zegt burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

 

 

 

In de vroegere pastorij blijft ook archief- en vergaderruimte voorzien voor de kerkfabriek en is er zelfs mogelijkheid om kortstondig aan crisisopvang te doen voor één gezin.

 

“Samen met de vernieuwde parochiezaal van Gorsem betekent dit initiatief een enorme impuls voor het dorpsleven in Gorsem. Bovendien is het voor mij nog maar eens het bewijs dat ook rond de bevoegdheid kerkfabrieken een echt beleid kan gevoerd worden.”, aldus
Ludwig Vandenhove.

 

 

Na de kerkfabriek van Wilderen, is Gorsem de tweede, die mee zulk project opzet.

 

 

 

 

De natuurvereniging ‘Aulenteer’, die tot nu gehuisvest was in deze vroegere pastorij, heeft een onderkomen gevonden in de deelgemeente Gelinden in zaal Progressieve Ecologische Samenwerking (PES).

 

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Kerkfabriek van Wilderen op de sociale woning
markt!’ op deze website.