Sp.a Sint-Truiden schenkt cheque van 1000,00 EUR!

Sp.a Sint-Truiden praat niet enkel over integratie en ontwikkelingssamenwerking, maar voegt ook de daad bij het woord.


Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van sp.a Sint -Truiden op zondag 17 januari 2010 werd officieel een cheque van 1000,00 EUR overhandigd aan Karl Pfeffer, regioverantwoordelijke voor Zuid-Amerika van Fonds voor Ontwikkelingssamenwerking (fos)-socialistische solidariteit en tevens voorzitter van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS).

Sp.a sint-truiden steunt op deze manier één van de projecten van fos-socialistische solidariteit in het zuiden, meer bepaald één van de vakbondspartners in het programma ‘waardig werk’ in Ecuador, FENACLE.
FENACLE ijvert voor betere werkcondities en het respecteren van de arbeidsrechten voor arbeiders werkzaam in de bananen-, bloemen- en rietsuikerindstrie.

Voor deze steun van 1000,00 EUR kan door het multiplicatoreffect van de Directie-Generaal Ontwikkelingssamenwerking (DGOS)-subsidiering nog eens 4000,00 EUR subsidies gekregen worden.

“Naast sp.a-nationaal is er geen enkele sp.a-afdeling, die ons voorgaat met zo’n initiatief.
Hopelijk krijgt deze actie nog heel wat navolging in andere afdelingen.”,
aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

”Op deze manier willen we als sp.a Sint-Truiden op lokaal vlak een signaal sturen dat ontwikkelingssamenwerking belangrijk is, niet enkel in ‘politieke’ termen, maar ook in menselijke termen. Een vorm van solidariteit.

Waar je voorstaat in het beleid van een gemeente/stad, moet je ook als Socialist en als partij doen.”, besluit Ludwig Vandenhove.