sp.a voert actie tegen klimaatverandering

sp.a dient in het parlement drie concrete eisen in om de klimaatverandering tegen te gaan en organiseert hierrond een petitie.

“Ik kan niet genoeg benadrukken dat we de klimaatproblematiek maar onder controle zullen krijgen als iedereen op haar/zijn manier de nodige inspanningen doet”, zegt gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove.
“Acties als deze kan ik enkel toejuichen.”

Hieronder vindt u de 3 eisen.

1.We kiezen resoluut voor hernieuwbare, klimaatvriendelijke energie. We sluiten de kerncentrale Doel I onmiddellijk. Kerncentrales zijn niet alleen onveilig, maar zetten ook een rem op de omslag naar hernieuwbare energie.

2.We investeren voluit in openbaar vervoer, deel-auto’s en elektrische mobiliteit. Zo daalt de uitstoot en maken we werk van gezonde lucht.

3.Enkel nog gezonde, duurzame en lokaal geproduceerde maaltijden - met respect voor dier, milieu en landbouwer - in crèches, scholen en rusthuizen. Eigen kweek eerst, zo bouwen we de schadelijke uitstoot af van zowel de grootschalige vleesindustrie als van de al te verre transporten van voedingsmiddelen.

U kan de 3 eisen steunen met uw handtekening en de petitie hier tekenen.

 

Zie ook Low Impact Man van 15-03-2018 en Ondertekening nieuw Burgemeestersconvenant van 14-03-2018 op deze website.

Tags: