Spelenkermis en sport- en ballonhappening blijven succes kennen!

De spelenkermis en de sport- en ballonhappening op zondag 7 augustus 2011 op de Grote Markt van Sint-Truiden - inmiddels al aan de 16e editie toe - blijft een evenement, waar veel volk naartoe komt.

Het was indertijd een idee van toenmalig schepen van sport
Johnny Vangrieken en mijzelf om, in navolging van de stad Sint-Niklaas, een ballonhappening te organiseren op de 2e grootste markt van België
.”, zegt burgemeester
Ludwig Vandenhove.

De activiteit blijft veel succes kennen.

‘s Namiddags konden de kinderen op de autovrije Grote Markt hun hart ophalen op talrijke attracties en vooral kennismaken met een aantal sporten. De sportdienst van de provincie Limburg was dit jaar eveneens aanwezig in het kader van ‘Summer Sport City Tour 3x30’, zodanig dat het aanbod nog groter was dan de voorbije jaren. 

 

 

 

“Mijn hart bloeit elke keer opnieuw open als kinderen bij activiteiten de autovrije Grote Markt kunnen ‘inpalmen’.”, aldus Ludwig Vandenhove.
Zie onder andere ook de teksten ‘Cartoon: gebrek aan parkeerplaats als Grote Markt op zondag afgesloten is: niet klagen om te klagen!’ van 10 mei 2008, Joy Joy andermaal een groot succes!’ van 3 juli 2008 en ‘Jeugdbewegingsdag op een autovrije Grote Markt!’ van 8 april 2009 op deze website.

‘s Avonds waren er 15 hete luchtballonnen aanwezig, waarvan er, omwille van de weersomstandigheden, slechts 6 konden opstijgen. Voor het massaal opgekomen publiek werden de andere ballons toch opgesteld (een zogeheten ‘static-show’). 

 

 

 

Elk jaar wordt er een ballonvlucht verloot onder de gouden huwelijksparen van dat jaar.
Dit jaar was het echtpaar Felix Goessens - Godelieve Boonen uit Aalst-Dorp de gelukkige winnaar.
Zij vierden hun gouden bruiloft op 13 mei 2011.
Spijtig genoeg is deze ballon met het jubileumpaar omwille van de weersomstandigheden niet kunnen opstijgen, maar zij hebben deze vlucht alsnog te goed op een ander tijdstip. 

 

 

 

Het is de 11e maal dat de hete luchtballonnen effectief de lucht ingaan.
Ballonvaarten zijn sterk afhankelijk van het weer. Bovendien speelt op de Grote Markt mee dat de ballons, gezien de vele hoge en/of historische gebouwen, als het ware loodrecht moeten kunnen opstijgen.

Zie onder andere ook de tekst ‘12e editie spelenkermis en ballonhappening groot succes’ van 14 augustus 2007 op deze website.