Stad Sint-Truiden geeft oud stort in Melveren niet door als mogelijke plaats voor PFOS-vervuiling

“Alle Vlaamse gemeenten moesten een lijst doorgeven aan Vlaanderen met locaties met mogelijke Perfluoroctaansulfonzuur ( PFOS)-vervuiling.
Raar dat het oude stort in Melveren daar niet tussen staat ondanks de uitdrukkelijke vraag van Groen en VOORUIT tijdens de laatste gemeenteraad in juni”, zegt VOORUIT gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove.

Nochtans heeft collega VOORUIT-gemeenteraadslid Filip Moers uitdrukkelijk gevraagd dat er voldoende en representatieve stalen zouden genomen worden en dat er een onderzoek zou gebeuren naar de eventuele FPOS-vervuiling in de bodem en het grondwater en om de buurt te informeren over de resultaten.

Ik heb nu het overzicht opgevraagd dat de stad Sint-Truiden heeft overgemaakt aan de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en ik stel vast dat het voormalige stort in Melveren er niet op staat. Nochtans is de stad Sint-Truiden daar nog niet toe aan de concrete sanering, zoals gebleken is tijdens het debat op de gemeenteraad.

Ik heb inmiddels ook een parlementaire vraag gesteld aan Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir over de houding van OVAM rond de sanering van dit voormalig stort.”

Hieronder vindt u het bericht dat de nieuwswebsite www.trudocs.be hieraan wijdt. (1)