Stad Sint-Truiden legt weg aan op eigendom provincie Limburg

Bij de vernieuwing van het Begijnhof in Sint-Truiden heeft de stad ook een gedeelte van de eigendom van de provincie Limburg heraangelegd.
Zelfs zonder het te vragen!

“Toen ik op Paasmaandag op de brunch langsging van het buurtcomité Begijnhof werd ik aangesproken over het gegeven dat de provincie Limburg naast de Begijnhofkerk ook nog een stuk openbare weg bezit op het Begijnhof in Sint-Truiden”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.
“Ik heb dat dan voor alle zekerheid officieel nagevraagd en dat vermoeden wordt bevestigd door alle kadastrale en eigendomsgegevens.
Het gaat over de steeg die naar de Hasseltsesteenweg loopt en waar een aantal huizen staan, en over het aanpalende niet-verharde deel (met uitzondering van het laatste stukje dat voor een garagepoort ligt).

Ik neem aan dat het voor een meerderheid in de provincieraad geen probleem zal zijn om dit stuk weg over te dragen aan de stad Sint-Truiden als dit officieel gevraagd wordt. Maar het bewijst andermaal hoe slordig het huidige stadsbestuur met dossiers omgaat.
Wie bouwt of legt nu een weg aan op iemand anders eigendom?

Misschien kan de stad Sint-Truiden dat stukje openbare ruimte nuttig gebruiken om de mobiliteitsproblemen op Begijnhof te helpen oplossen. Waarom bijvoorbeeld niet op het niet-verharde deel een overdekte en afgesloten fietsenstalling aanleggen voor de inwoners. Heel wat inwoners van het Begijnhof beschikken immers niet over een eigen garage of bergruimte.”

“We breken kasseien wel weer op.”
“Deze reactie van CD&V-schepen Bert Stippelmans in Het Belang van Limburg van dinsdag 17 april 2018 (p. 21, zie hieronder) is andermaal kenmerkend”, zegt Ludwig Vandenhove.
“De arrogantie van de CD&V-Open Vld-meerderheid neemt met de dag toe.”


Zie onder andere Stad legt steegje van provincie aan. De Standaard, 17-04-2018, p. 33.

Zie ook Niet de waarheid spreken… van 12-10-2017 op deze website.

Foto: Jozef Croughs