Studiedag: ‘De veiligheid van de staat begint bij een sterk lokaal bestuur’

In samenwerking met de Veiligheid van de Staat organiseert Uitgeverij Politeia op maandag 6 december 2010 een studiedag met als thema ‘De veiligheid van de staat begint bij een sterk lokaal bestuur’.

Op deze studiedag zal door diverse sprekers van de Veiligheid van de Staat de samenwerking tussen de lokale besturen en de Veiligheid van de Staat worden toegelicht.

 

 

 

 

“Als burgemeester, gewezen voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken en voor de Administratieve Aangelegenheden in de Senaat en gewezen lid van de Vaste Commissie belast met de begeleiding van het Vast Comité van Toezicht op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Vast Comité I), heb ik een goed beeld van wat er hieromtrent leeft bij de lokale besturen. Dit is dan ook de reden waarom ik gevraagd ben om als dagvoorzitter van deze studiedag te fungeren.”, aldus Ludwig Vandenhove.

 

 

“De lokale overheden worden als eerste geconfronteerd met signalen uit de maatschappij, die relevant kunnen zijn voor de Veiligheid van de Staat. Maar de Veiligheid van de Staat kan de gemeenten/steden in bepaalde dossiers ook ondersteunen en adviseren.

 

 

Dit geldt des te meer in deze tijden van eventuele terroristische dreigingen.”

 

 

Zie ook de website www.politeia.be.