Stuurgroep Leefkwaliteit Genk-Zuid

Op donderdag 18 januari 2018 vergaderde de stuurgroep Leefkwaliteit Genk-Zuid onder voorzitterschap van gedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove de eerste maal dit jaar.

"De bijeenkomst ging uitzonderlijk door in de lokalen van de nv Aperam om de leden van de stuurgroep de kans te geven een bedrijfsbezoek te brengen en de toestand ter plaatse te bekijken", zegt Ludwig Vandenhove.
"Voor mij is het duidelijk dat het bedrijf heel wat inspanningen doet om tegemoet te komen aan de opgelegde (milieu)voorwaarden.

Ik vind het spijtig dat de nv Stelimet in beroep gaat bij de Vlaamse minister van Leefmilieu Joke Schauvliege tegen de beslissing van de deputatie, waarbij aan het bedrijf bijkomende voorwaarden zijn opgelegd op aansturen van de afdeling Handhaving van de Vlaamse gemeenschap."

Hieronder kan u het persbericht vinden.
Zie onder andere Zware metalen pieken in Genk. De Standaard/Limburg, 19-01-2018, p. 29. Zware metalen pieken weer op Genk-Zuid. Het Belang van Limburg, 19-01-2018, p. 20. Zware metalen pieken weer op Genk-Zuid. Het Nieuwsblad/Limburg, 19-01-2018, p. 2.

Zie ook Stuurgroep leefkwaliteit Genk-Zuid van 23-06-2017 op deze website.

 

 

Tags: