Succesvol colloquium over de Duitstalige Gemeenschap

Op vrijdag 16 september 2016 vond in het Parlement van de Duitstalige gemeenschap, Platz des Parlaments 1 in Eupen, het colloquium 'De bijzonderheden van het Belgisch federaal staatsmodel en de gevolgen voor het statuut van de Duitstalige Gemeenschap' plaats.

De organisatie was in handen van het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap en B Plus.

"Een succes", zegt Ludwig Vandenhove, voorzitter B Plus.
"Het Duitstalig Parlement zat bomvol en de referaten waren van een hoog niveau.
Het is goed dat er buiten de (politieke) waan van de dag nagedacht en gediscussieerd wordt over de toekomst van België en de rol hierin van de Duitstalige Gemeenschap.

De referaten zullen als publicatie in de reeks 'Schriftenreihe der Deutschsprachigen Gemeinschaft Belgiens' verschijnen.

Bij deze gelegenheid hebben wij ook het dossier van B Plus over de Duitstalige Gemeenschap voorgesteld ('Statuut van de Duitstalige Gemeenschap').

Heel erg bedankt aan de voorzitter van het Parlement van de Duitstalige Gemeenschap Karl-Heinz Lambertz en zijn diensten voor de puike en praktische organisatie van dit colloquium."

 

Hieronder vindt u het voorwoord van Ludwig Vandenhove van het dossier van B Plus.


Het dossier kan bekomen worden via mail aan office@bplus.be.

Zie www.dg.be.

 

Zie ook 'Waar ligt de toekomst van de Duitstalige gemeenschap?' van 29-08-2016 en Colloquium over de Duitstalige Gemeenschap van 27-08-2016 op deze website.