Terrasfilms in Sint-Truiden

De terrasfilms in Sint-Truiden, een organisatie van Curieus, blijven de liefhebbers boeien.
Het is duidelijk een succesformule.

Sedert de zomer 2007 vinden de terrasfilms plaats op het Begijnhof.
In totaal zijn de terrasfilms in Sint-Truiden al aan de 11e editie toe.

Bij slecht weer gaan de films door in volkshuis Curieus, Breendonkstraat 46 in Sint-Truiden (wordt dan aangekondigd op het Begijnhof en op www.terrasfilms.be).

 

Maandag 5 augustus 2013 om 22u is er The Best Exotic Marigold Hotel.
The Best Exotic Marigold Hotel gaat over een groep Britse gepensioneerden die hun oude dag willen doorbrengen in het exotische en goedkope India. Ze laten zich verleiden door de flitsende en gelikte advertentie van het gerestaureerde Marigold Hotel. Maar eenmaal daar, blijkt het voormalige paleis een stuk minder luxe te zijn.

Maandag 12 augustus 2013 om 22u wordt The Angels' Share vertoond.
In The Angels’ Share sluipt Robbie de kraamkliniek binnen om zijn jonge vriendin Leonie en zijn pasgeboren zoon Luke te bezoeken.
Hij zweert plechtig Luke een beter leven dan het zijne te geven. Op een haar na moest hij de gevangenis in en nu krijgt hij één laatste kans.
Tijdens zijn werkstraf ontmoet hij Rhino, Albert en Mo, die net als hij onmogelijk werk vinden.
Kon Robbie vermoeden dat drank zijn leven voorgoed zou veranderen – geen goedkope tafelwijn, maar de beste malt whisky ter wereld.
Zijn nieuwe talent – een fijne smaak en een delicate neus – in combinatie met een portie lef brengt hen naar de Schotse Hooglanden, en de grootste gok van hun leven.

Maandag 19 augustus 2013 is er Comme un Chef.
Jacky Bonnot (Michaël Youn), liefhebber van gastronomie en zeer getalenteerd, droomt van een succesvol en groot restaurant. Helaas heeft hij door zijn financiële situatie nooit een koksopleiding kunnen betalen.
Wanneer hij Alexandre Lagarde (Jean Reno) ontmoet, een groot chefkok wiens comfortabele positie wordt bedreigd door de aandeelhouders van zijn restaurants, komt zijn droom opnieuw tot leven ...     

Gemeenteraadslid en gedeputeerde Ludwig Vandenhove: “Voor de Sint-Truidense filmliefhebber zijn de terrasfilms inmiddels een begrip geworden.
Dit is vooral de verdienste van Curieus-voorzitter Ann Knaepen, die een echte filmkenner is en die onder andere al van bij het begin van zebracinema in Sint-Truiden in 2005 de inleiding van de films voor haar rekening neemt (zie zebracinema.cultuurplatform.be).
Zij weet telkens ‘de goeie films’ te programmeren.

Zie ook Terrasfilms blijven succes in Sint-Truiden! van 13 augustus 2011 en Laatste terrasfilm van het seizoen van 17 augustus 2012 op deze website.