Thomas Rau te gast in Greenville

Op dinsdag 21 april 2015  was architect Thoamas Rau te gast in Greenville, Centrum-Zuid 1111 in Houthalen-Helchteren op uitnodiging van Cleantech Community Limburg.
’s Middags had hij al een lezing gehouden voor de leden van de Cleantech Community Limburg in  de ambtswoning van de Gouverneur.

Boeiend en controversieel”, zegt gedeputeerde Ludwig Vandenhove, die aanwezig was bij de Gouverneur.

Ludwig Vandenhove: “Hij heeft enkele opmerkelijke uitspraken gedaan.

Ik citeer: ‘Wij moeten beseffen dat we als mensen maar gasten zijn op deze planeet’, ‘eigenDOM versus eigenSLIM’, ‘we zitten in een ZIJNSrevolutie, niet in een digitale revolutie’ en ‘we moeten geen auto’s meer verkopen, maar mobiliteit’.
Essentieel voor hem is dat producten en diensten in de toekomst inclusief energie verkocht worden.

Ik ben het volmondig eens met zijn ideeën, maar op mijn vraag hoe dat ze moeten gerealiseerd worden en dat dit enkel kan door ons maatschappelijk en economisch model fundamenteel aan te passen, was zijn antwoord nog al dubbelzinnig (om het zacht uit te drukken!).
Mijn stelling is dat zulke voorstellen precies meer gestuurd optreden vereisen vanuit de overheid (dus meer overheid), terwijl we zien dat we in Europa steeds meer de andere richting uitgaan.
Zijn antwoord bevatte de termen democratie en dictatuur, maar verder bespaar ik het u…

Voor mij nog maar eens het bewijs dat er in heel het Cleantech-verhaal nog een hele weg af te leggen is tussen theorie en praktijk.”

Thomas Rau werkt sinds 1990 als architect in Amsterdam, waar hij het architectenbureau RAU oprichtte.
Hij werd in Nederland uitgeroepen tot Architect van het jaar in 2013 en ontving een award voor zijn inzet om duurzame architectuur te promoten.

Zie onder andere volgende artikels rond de activiteiten van de Cleantech Community Limburg "Cleantech Community limburg gaat van start", "Bezoek aan BMW Leipzig" van 25 juni 2014 en "Lezing Hans Bruyninckx provinciale hogeschool PXL" van 4 december 2014  op deze website.
Bezoek ook de website www.rau.eu.

 

Tags: