Truienaar Tim Wellens wint in Brustem!

Traditioneel vind(t)(en) sinds het verdwijnen van de ‘Ronde van Limburg’ in 1995 de eerste koers (koersen!) in Sint-Truiden plaats in de deelgemeente Brustem, georganiseerd door de Koninklijke Wielerclub ‘Sport en Steun’ ‘Sportvrienden’ Brustem Sint-Truiden.
Het zijn wielerwedstrijden voor elites zonder contract en beloften, junioren en nieuwelingen.

“Het is de eerste wielerwedstrijd in een lange reeks in de diverse deelgemeenten en wijken in Sint-Truiden.”, aldus burgemeester Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

“Ik probeer telkens één keer per jaar aanwezig te zijn bij de organisatie(s) van elke club (sommige wielerclubs richten verschillende wedstrijden in).
Dit keer was ik in het ‘goede’ gezelschap van enkele nieuwe kandidaten voor de verkiezing Miss Fruit Belgium & Ambassadrice van de stad Sint-Truiden.”

 

 

 

 

 

De podiumplaatsen waren voor:

 

 

bij de elites zonder contract en beloften:
1. Tim Wellens
2.
Dries Hollanders
3.
Kenneth Vanbilsen

 

 

bij de juniores:
1.
Nathan Van Hooydonck

 

2. Nick Van Petegem

 

3. Wouter Leten

 

bij de nieuwelingen: 
1.
Niels Bisschops

 

2. Sylvain Leonard

 

3. Raphaël Fassin

 

“Bij de elites zonder contract en beloften won Truienaar Tim Wellens. Ik wens hem ook veel succes met Brussel-Zepperen tijdens het komende weekend.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

Zie onder andere ook de tekst ‘Eerste koers van het nieuwe wielerseizoen: Ludwig Vandenhove was er (weer)! van 2 maart 2011 op deze website.