Truienaren volgen Arabische les in moskee

Sedert dit schooljaar biedt de Culturele Moslimvereniging, die de moskee (Haardstraat 80) beheert in Sint-Truiden, de mogelijkheid aan om lessen Arabisch te volgen voor alle geïnteresseerden.

 

 

 

 

Op zaterdag 8 juni 2012 kregen de eerste 5 Sint-Truidense/Vlaamse cursisten (van de 8 deelnemers) hun diploma/getuigschrift uitgereikt in de moskee.

Burgemeester Ludwig Vandenhove overhandigde de certificaten en een geschenk namens de stad Sint-Truiden aan de cursisten.
De verantwoordelijken van de moskee hadden andermaal, als teken van gastvrijheid, voor heel wat typische hapjes en drankjes gezorgd.

Dit is een goede vorm van integratie.

Natuurlijk moeten allochtone gezinnen en personen, die naar hier komen onze taal leren spreken, maar het is ook belangrijk dat zoveel mogelijk Truienaren (uit vrije wil) vreemde talen leren spreken, waarmee ze kunnen communiceren met allochtonen.

Met de incidenten van de laatste weken, vooral rond de beweging ‘Shariah4Belgium’, dreigt het extremisme weer op te laaien in België, zeker in de grootsteden.
Extremisme, politiek of religieus, van welke zijde dan ook, is nooit goed.

Het is dan ook goed dat precies in die periode, ook al is het toevallig, zulk een goed voorbeeld van integratie plaatsvindt in Sint-Truiden.”, besluit Ludwig Vandenhove. 

Zie de tekst ‘’Huis van de Wereld’ Sint-Truiden officieel geopend!’ van 29 december 2011 op deze website.