Truiense kinderen doen mee aan Vlaamse scholenveldloop!

De stad Sint-Truiden is een traditionele participant aan de Vlaamse scholenveldloop, een initiatief van het agentschap voor de Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie (BLOSO), de Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS), de Vlaamse Atletiek Liga (VAL) en het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB).
Er werd dit jaar al voor de 21e maal deelgenomen.

Op dinsdag 22 september 2009 waren de leerlingen van het lager onderwijs buiten het stadscentrum en namiddag de leerlingen van de derde kleuterklasjes aan de beurt, op woensdag 23 september 2009 de leerlingen van het lager onderwijs binnen het stadscentrum en op donderdag 24 september 2009 de leerlingen van het middelbaar onderwijs.

 

 

 

 

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger: “Hier zie je nog echte sport.
Kinderen en jongeren, die onder luide aanmoedigingen van (groot)ouders trachten als eerste over de streep te komen. Maar langs de andere kant ook eerder zwaarlijvige kinderen, die enorm afzien.
Wat een contrast met (sommige) professionele sporters, waar de sport al lang ondergeschikt is aan het geld.
De aanslag van Axel Witsel op Marcin Wasilewski en de algemene lome reactie hierop, blijft hierin voor mij een kantelmoment.”