Tussen beleid en dienstbetoon is er wel degelijk een verschil!

“Blijkbaar slaan CD&V en Open VLD (in Sint-Truiden) de woorden beleid en dienstbetoon door elkaar.
Als sp.a doen wij én aan beleid én aan dienstbetoon.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

Beleid wil zeggen beslissingen - gemakkelijke (sympathieke) en moeilijke (minder of weinig sympathieke) - nemen en u daar achteraf aan houden en uitleggen aan de bevolking waarom en in welke context deze genomen zijn, ook als de burgers daar niet altijd tevreden over zijn.

 

Dienstbetoon zijn individuele vragen van burgers, die je probeert op te lossen, tenminste als ze passen binnen de genomen
beleidsbeslissingen (als het over gemeentelijke aangelegenheden gaat) en als je zeker binnen de decretale en/of wettelijke bepalingen blijft.

 

 

CD&V en Open VLD nemen mee beleidsbeslissingen, of nog meer ze stellen ze zelfs voor, maar komen daar achteraf op terug als één of enkele burgers hier blijkbaar niet tevreden mee zijn.
Hier kunnen we talrijke voorbeelden van geven. Zo interpreteren zij dienstbetoon.

 

 

De bocht van 180 graden van CD&V en Open VLD in de (eventuele) aanleg van een nieuw kerkhof in Brustem is hiervan het meer recente bewijs.

 

 

 

 

 

Blijkbaar weten CD&V en Open VLD niet dat in de procedure voor de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) net mogelijkheden biedt voor de bevolking om zich te informeren en om hun bemerkingen te formuleren. Daarom wordt precies een RUP in herziening geplaatst.
Door deze herziening van het RUP nu af te keuren, moet er weer van voor af aan begonnen worden. En de opmaak van zulk RUP kost veel geld aan de belastingbetaler.

 

 

Zo werd eveneens het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Recastrip, tegen sp.a in, afgevoerd door de CD&V louter en alleen omwille van dienstbetoon voor één of 2 families. Het ontwerp van dit RUP - dat zo uiteindelijk tot niets dient - kost de stad Sint-Truiden 44 777,19 EUR.
Zie onder andere de tekst ‘Dit is bijna lijkenpikkerij!’ van 18 mei 2012 op deze website. 

 

 

Bezin eer je begint: CD&V en Open VLD zouden hun bemerkingen moeten maken vooraleer zo een RUP in herziening geplaatst wordt.

 

 

CD&V en Open VLD weten blijkbaar niet wat het onderscheid is tussen
beleid en dienstbetoon.

Probeer zo maar eens een stad te besturen!

 

 

De integrale versie van de perstekst van de sp.a rond de problematiek van het kerkhof in Brustem van schepen voor begraafplaatsen Filip Moers vindt u op de website www.filipmoers.be.

Hierover is ook een artikel verschenen in Het Belang van Limburg en Het Nieuwsblad van zaterdag 26 mei 2012.